Redacció.-Croades és una obra contemporània que parla de les guerres d’avui dia, un cant trist, bellíssim, a l’estupidesa de la guerra que qüestiona l’èpica bèl·lica, l’heroisme i el patriotisme. Un tema que, per desgràcia, va molt lligat als temps convulsos que vivim actualment amb els refugiats.
L’autor francès Michel Azama ha escrit una desena d’obres que han estat posades en escena en diversos països d’Europa i d’Amèrica com Vie et mort Pier Paolo Pasolini (1984),Le Sas (1986), Croisades (1988)
Cia. La Ràtzia és dirigida en aquest espectacle per Jordi Vilà (Un cas curiós, de Goldoni o Guillermo Gallardo, de Xavier Bertràn), professor i director que sempre aposta per un teatre contemporani, humà i socialment compromès. A l’abril també estrenarà Bomber(s) de Jean-Benoît Patricot al Teatre Akadèmia.
Sinopsi
La guerra situa a dos joves amics a bàndols contraris perquè tenen religions diferents. Tot això, els evocarà en un lloc on els innocents es converteixen en assassins, les fronteres perden sentit i el caos, la violència, la tristesa, la bellesa i l’amor envaeixen l’espai. Un espai on els vius i els morts hi conviuen per parlar sobre l’absurditat de les guerres, l’odi i la violència que pot arribar a generar l’ésser humà. La guerra és la pèrdua de fe absoluta en la humanitat. L’ésser humà és poètic i la peça teatral no ho deixa escapar, som fràgils i en la fragilitat trobem la nostra cara més honesta, generosa i bella.
Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]