Edició 4.504 (des del 27/09/2007)
Edició 4.504 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 5 abril 2012

Cossetània publica el segon volum de la sèrie Les platges de la Costa Brava, ara abraça el litoral del Baix Empordà

Les platges de la Costa Brava, de Palamós a Begur, aporta informació sobre les platges i cales accessibles a peu i dades d'interès de cada municipi

Cossetània publica el segon volum de la sèrie Les platges de la Costa Brava aportant informació sobre les platges i les cales del litoral del Baix Empordà accessibles a peu i dades d’interès de cada municipi amb fotografies en color dels diversos espais: les façanes marítimes de Palamós, Mont-ras, Palafrugell i Begur.
Aquesta guia, la segona de les cinc que han de completar el recorregut per la totalitat de les platges de la Costa Brava, a les quals es pot accedir a peu, segueix el model de l’anterior volum, Les platges de la Costa Brava. De Blanes a Palamós. Al llibre, cada platja o cala compta amb una fitxa on es fa constar l’entorn, l’orientació, l’accés, la població més propera, l’existència o no de transport públic, on aparcar, característiques (dimensions i tipus de ferm), serveis, i també una descripció on s’hi detallen certs aspectes que poden resultar singulars. A més a més de cada municipi també s’hi pot trobar un apartat amb una pinzellada sobre la seva història i els indrets d’interès turístic.
Per a l’autor, Pako Crestas, aquestes guies, a més de pretendre ser una eina útil per a l’amant de les platges, volen ser una crida a conservar l’entorn i una manera de redescobrir el nostre litoral, tot donant a conèixer els detalls que fan que la costa sigui tan variada: des dels amples i bulliciosos passeigs marítims fins a la petita cala recollida on, per arribar-hi, no quedarà cap més remei que caminar una bona estona, a canvi de gaudir d’un paratge tranquil i natural, com el que presenta la Cala d’Alguer, que hi apareix ressenyada: ‘El conjunt de cases de la cala crea un marc amb una sintonia extraordinària entre el mar i l’ocupació de l’home de la façana marítima […]. A la cala d’Alguer ens podem fer una idea exacta de com era en altres temps la Costa Brava, quan els pescadors eren els protagonistes i el turisme de massa no estava ni tan sols al bressol. Destaca també l’etimologia de la cala, que ens recorda la població de parla catalana d’ultramar’.
> Informació complementàriaEscenarisTendències

Arriba una nova edició del festival de teatre al carrer, FiraTàrrega

04/09/2013 04:07
Escenaris

La Setmana de Creació Contemporània programa fins a 12 espectacles i reuneix a Girona més de 70 programadors nacionals i internacionals

17/11/2015
Música

La Barcelona Jazz actuarà a la sala Apolo acompanyats pels francesos Pink Turtle amb un concert titulat “When Paris meets Barcelona”

26/08/2013
Escenaris

El festival de dansa moderna vol potenciar el diàleg entre cultures

18/02/2008 2:11''