Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 3 juny 2020

Coreògrafs expliquen com els ha afectat la nova situació i com veuen la societat i la dansa

Reflexions entorn un confinament al Mercat de les Flors

Redacció.- Des del Mercat de les Flors han volgut saber com els creadors han viscut i continuen vivint la situació excepcional causada pel Covid-19 i de quina manera pensen que ha afectat la societat i la dansa en concret. Els han demanat que comparteixin la seva mirada especial sobre els canvis als quals ens hem vist obligats a adaptar-nos per tal de crear una reflexió conjunta i remarcar el valor del pensament que parteix de la creació de la dansa.

Semblava impossible demanar als artistes informació de les peces que anaven a presentar al Mercat sense preguntar primer on es trobava cadascun d’ells, cadascun dels projectes després d’aquesta pausa i aquest tancament globals. Finalment han convidat a respondre aquesta pregunta a artistes que no presenten el seu treball dins aquesta temporada però amb els que hean estat o estan en contacte amb algun projecte i als quals volien donar veu en aquest moment.

La pregunta que els han formulat ha estat la següent:

La pandèmia del COVID-19 ha suposat un abans i un després en les nostres vides i ha col·locat el cos en un espai de fragilitat i d’amenaça constant, de manera que les relacions entre les persones i l’espai que ocupen cobren un relleu especial. Des d’aquesta consciència, de quina manera podem llegir avui la teva feina (la teva obra artística o de pensament) i quines possibilitats de desenvolupament veus per a la dansa?

Així doncs trobareu al blog del Mercat les reflexions de Cesc Gelabert, Sol Picó, Marina Mascarell, Salva Sanchis, Andrés Corchero, Mal Pelo, Thomas Noone, Vero Cendoya, Eulàlia Bergadà, La Ribot, Juan Carlos Lérida, Albert Quesada, Marcos Morau, Societat Doctor Alonso, Mireia de Querol, Lia Rodrigues…, així com també la reflexió de dos teòrics de la dansa, Roberto Fratini i Ester Vendrell.

Bloc del Mercat de les FlorsLletres

La gran novel·la sobre Verdaguer. La vida agosarada de l’home que va tornar la dignitat als catalans

19/04/2015 04:04
Tendències

L’Ingràvid consolida la proposta de vincular art i societat

13/09/2010
Música

L’Acadèmia Catalana de la Música celebra demà la primera edició dels Premis Alícia

20/09/2019
Lletres

‘Després de Laura’, el triangle amorós i musical imaginat per Jordi Cabré

18/04/2011 04:53

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]