Edició 3.859 (des del 27/09/2007)
Edició 3.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 17 març 2017

Constel·lacions femenines a Kosmopolis 17, al CCCB

Un programa especial de conferències, performances i debats reivindiquen la creativitat femenina

Redacció.- Maternitats subversives, l’escàndol d’envellir, estereotips de gènere, innovació liderada per dones… Un programa especial de conferències, performances i debats reivindiquen la creativitat femenina i posen sobre la taula els canvis en els rols i en la societat.

La inauguració del festival comptarà amb l’australiana Lynne Segal, una històrica de la lluita feminista al món anglosaxó. El seu últim llibre publicat, Out of Time: The Pleasures & Perils of Ageing, investiga les diferències en el tractament de l’envelliment d’homes i dones.

La família serà el camp de batalla del col·loqui amb l’activista postporno Maria Llopis, autora de Maternidades subversivas; l’activista LGTB Brigitte Vasallo, defensora de les relacions sexoafectives alternatives a la monogàmia; l’escriptora Bel Olid, autora de Feminisme de butxaca; i la sociòloga Orna Donath, autora del polèmic Madres arrepentidas, un llibre sobre mares que, malgrat estimar molt els seus fills, no dubten a afirmar que, si poguessin tornar enrere, optarien per no tenir-los.

Deixant de banda la lluita feminista des de disciplines sociològiques, a Kosmopolis tindrem també escriptores que defensen el paper de la dona des de la literatura. Són Kirsty Logan i Sophie Divry, dues autores que, malgrat la seva joventut, ja han guanyat diversos premis literaris i els elogis de la crítica.

A més al festival es presentarà l’antologia Women Writers in Catalan (Raig Verd), que aplega l’obra d’autores clàssiques, però també de joves promeses i poetesses. Glosaran el volum Bel Olid, Marina Espasa i Laura Huerga, l’editora que ha impulsat el projecte.

Trobareu més informació de l’eix temàtic ‘Constel·lacions femenines’, en aquest post del web de Kosmopolis. Podeu consultar la programació sencera de Kosmopolis al web del festival.Música

Comença el Festival Emergent, del 8 al 17 de juliol

07/07/2010 05:27

Ja estan a la venda les entrades de la 2a edició del cicle enciSAT!

16/07/2015
Exposicions

Henri Cartier-Bresson, a Lleida

25/01/2009
Arts

Serrano Bou presenta “El Son de la Raó”, interpretació dels Capritxos de Goya

12/09/2016