Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 15 gener 2019

Una conferència d’Albert Sánchez Piñol i un text de Davide Carnevali inauguren el cicle Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals

Res no és mentida inclou quatre espectacles, el primer dels quals serà El chico de la última fila de Juan Mayorga; lectures dramatitzades, conferències i altres activitats de recerca i creació

El proper 22 de gener a les 19h, Albert Sánchez Piñol oferirà la conferència Realitat i ficció: Una frontera cultural? La xerrada inaugurarà el nou cicle temàtic Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals i aprofundirà en els imaginaris que edifiquen totes les societats.
La diferència entre realitat i ficció es dona a totes les cultures? Què aporten l’antropologia i la literatura a la comprensió crítica del món contemporani, de la postveritat i de la lluita pel relat, pel control de l’imaginari?

El mateix dimarts 22 a les 21h, la Sala de dalt acollirà el semimuntat La Peppa Pig pren consciència de ser una porqueta. Una proposta de Davide Carnevali que arriba a la Beckett gràcies al projecte europeu Fabulamundi. Playwriting Europe.

Una comèdia sobre la influència que la televisió exerceix en l’imaginari comú a partir de la infància, mitjançant les retransmissions dedicades a nens i nenes (la programació dels dibuixos animats) fins a qüestionar el rol que els media juguen en les polítiques d’educació i de producció artística en la societat contemporània.

D’una relectura postmoderna de la Ventafocs a les estratègies de màrqueting de la Peppa Pig i d’una recerca socioeconòmica sobre les condicions laborals de l’Oliver i en Benji als models educatius del socialisme utòpic francès del segle XIX. Un espectacle per a adults políticament molt incorrecte.

Els quatre espectacles programats dins el cicle Res no és mentida són El chico de la última fila de Juan Mayorga (del 23 de gener al 3 de març a la Sala de baix), POCAHONTAS o la verdadera historia de una traviesa de Bàrbara Mestanza (del 31 de gener al 17 de febrer a la Sala de dalt), THIS IS REAL LOVE del Col·lectiu VVAA (del 22 de febrer al 10 de març a la Sala de dalt) i Andrea pixelada de Cristina Clemente (del 13 de març al 14 d’abril a la Sala de baix).

Entre les altres activitats programades hi ha les lectures dramatitzades de Martí de Laia Ferrer Alsina (19 de febrer) i Ya, Ya de Raúl Moreno (2 d’abril) i les conferències Virtual i real: Els límits de la subjectivitat a càrrec de Francesc Nuñez, Mavi Sánchez-Vives i Jordi Vallverdú (5 de febrer) i Veritat i mentida: Joves, autenticitat i poder a càrrec de Gemma San Cornelio, Daniel Aranda i Núria Guiu (26 de febrer).

També s’ha programat una sessió de treball en col·laboració amb l’Hangar, una activitat a porta tancada dirigida a quatre dramaturgs titulada Construyendo a Eva 2.0 amb l’artista Julia Gorostidi (4 d’abril); i un micròfon obert de textos teatrals (9 d’abril).
Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals

Quina és la porta d’entrada a la ficció pels joves d’avui? Quin lloc ocupa en les seves vides? Com s’hi relacionen? És veritat que no llegeixen? Quin paper hi juguen les sèries de televisió, els videojocs o les xarxes socials? I què passa quan ens fem grans? Què en fem dels contes de quan érem infants? Què ens expliquen sobre el món?

Amb el cicle Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals, comissariat per Elisenda Ardèvol (professora de la UOC), la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya volen promoure una reflexió crítica-lúdica sobre la ficció i el món juvenil: quins són els eixos de ficció i realitat que articulen els públics més joves, quines són les noves convencions estètiques i literàries i com estan relacionades amb els universos digitals –des dels videojocs als youtubers–.

 Cinema

‘La noche más oscura (Zero dark thirty)’, de Kathryn Bigelow guanyadora d’un Oscar per ‘En tierra hostil’

05/01/2013 02:01
Videoclips

Jordi Boixadós

12/11/2009 03:18
Tendències

Salvaescales, elevadors domèstics, plataformes per accessibilitat

26/11/2017
Arts

Tornen les escoles d?estiu de cultura popular Fescat?08

10/07/2008