Edició 4.315 (des del 27/09/2007)
Edició 4.315 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 7 març 2013

Condició de mare

Parlen les mares de Xavi Hernández, Carme Ruscalleda, Josef Ajram, Gemma Mengual, Jaume Mateu (Tortell Poltrona), Nacho Vidal, Àlex Rovira, Anna Veiga, Marc Márquez, Pepa Plana, Ignasi Terraza, Felip Puig, Germans Roca, Bruno Oro, Marta Carrasco, Llibert Fortuny, Lluís Gavaldà, Salvador Macip, Sílvia Pérez Cruz i Isidre Esteve

Condició de mare descobreix el relat de vida d’una vintena de personatges populars a partir dels records i les experiències viscudes en primera persona per la seves mares. Una visió original que ens permet descobrir detalls molt íntims de la biografia de personatges públics, alhora que ens aporta reflexions molt singulars sobre l’educació, la relació entre mares/pares i fills o la manera com determinades decisions afecten el trànsit cap a la vida adulta.

Què han viscut les mares que han criat fills excepcionals? Quina relació han tingut amb ells de petits? Quins són els records que més presents tenen al seu cap? A Condició de mare repassem alguns dels moments més íntims d’aquestes mares amb els seus fills. Aquí en teniu una petita mostra. És l’hora d’escoltar les mares.

En un fragment del llibre la mare de’n Josef Ajram, el descriu així: Quan tenia 14 anys “llegint cada dia els diaris d’economia i mirant el canal borsa fins que ens va demanar que l’hi instal·léssim a casa”. Ara que la Rosa Maria es mira la història del seu fill amb la distància dels anys assegura que ja de ben petit era un “gran negociant”, una virtut que ha continuat conreant.

Per la seva banda, la mare de’n Xavi Hernánadez, descriu al seu fill amb les següents paraules: «En Xavi sempre va voler ser futbolista, no volia ser res més”, explica, contundent, la Maria Mercè, que recorda clarament aquell nen que quasi no s’aguantava dret darrere una pilota, “als nous mesos ja caminava i amb els seus germans muntaven partits al passadís de casa”.

excepcionalsfillsmarespersonatges publics

Escenaris

La radicalitat d?Angélica Liddell arriba al Temporada Alta amb el seu nou espectacle ‘San Jerónimo’

14/11/2011
Escenaris

Torna Aprés moi le déluge de Lluïsa Cunillé en versió castellana a l’Espai Lliure

18/04/2010
Escenaris

Aloma

24/10/2008
Música

La última setmana dels Radicals Lliure

22/05/2010