Edició 4.134 (des del 27/09/2007)
Edició 4.134 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 12 maig 2013

Concert-espectacle Jazz en viu… Swing! al Palau

Acompanyats pels músics de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics dirigida pel trompetista David Pastor

Aquest diumenge, 12 de maig de 2013, a les 12 h, el Palau de la Música Catalana estrena el nou concert-espectacle Jazz en viu… Swing! en el marc del cicle Concerts Familiars al Palau. Es tracta d’una versió renovada del tradicional concert de jazz que el Palau adreçava al públic de les Escoles al Palau, però que enguany incorpora nova banda de músics, actors, ballarins i nou repertori musical per apropar el jazz a petits i grans.

 

Acompanyats pels músics de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics dirigida pel trompetista David Pastor, es proposa un recorregut imaginari amb tren per conèixer diferents estils de jazz: des del dixie al swing, el blues, el gospel, les work songs, les jam sessions… Al llarg d’aquest viatge descobrirem la força de la veu i les immenses possibilitats tímbriques d’aquest instrument: des de les maneres més clàssiques i tradicionals fins a les més modernes, com la improvisació vocal o  l’scat  (imitació vocal d’alguns instruments de la big band). El concert-espectacle també inclou mostres de dansa (lindy hop i tap) com a manifestació artística vinculada a l’origen d’aquesta nova música.

 

Miquel Àngel Ripeu (actor del popular Crackòvia) és l’encarregat de conduir el públic en la recerca del swing juntament amb Roger Benet i Carles Lobo. En l’espectacle també participen dos veterans de l’escena jazzística dels últims temps: la cantant Susana Sheiman i el pianista Ignasi Terraza.

 

 

La proposta, de cinquanta minuts de durada, és una de les apostes del nou Projecte Educatiu del Palau de la Música Catalana. Aquest és un programa d’acció transversal, basat en els valors fundacionals del Palau i de l’Orfeó Català, com són la centralitat dels cors, la catalanitat i la contemporaneïtat, que s’ha posat en marxa amb l’objectiu de consolidar un projecte educatiu propi, que fomenta la participació del públic, la relació entre diferents generacions, la interacció amb altres disciplines i amb les programacions de la casa, com també la potenciació del patrimoni artístic.

 (Foto Bofill)Lletres

“Traficants d’ànimes. Els negrers espanyols a l’Àfrica” de Gustau Nerín ha obtingut el 36è Premi Carles Rahola d’Assaig, dotat amb 6.000 euros

28/12/2015 04:57
Exposicions

“Retrat de l’artista adolescent” de Marta Sureda-Joanot Cortès, Marla Jacarilla i Dani Medina al Bòlit

17/01/2014
Arts

GiModa promourà els dissenyadors emergents amb un concurs per captar nous talents

09/07/2018
Escenaris

L’estranger al Lliure

20/04/2013