Edició 4.812 (des del 27/09/2007)
Edició 4.812 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 5 octubre 2008

Concert de Damasc Ensemble Al Hindi

Al Petit Palau a dos quarts de nou del vespre

La confraternitat síria dels dervixos de Damasc és una de les formacions de cant i dansa sufís més prestigioses i porten a Barcelona la seva cerimònia de dansa ? meditació denominada ?sema?.
Amb el concert de la formació síria Damasc Ensemble Al Kindi, l?Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) reprèn el cicle ?Músiques de la Mediterrània?, iniciat l?abril de 2008. Dels cinc concerts previstos dins d?aquest programa, dos es van celebrar la passada primavera (de la mà del virtuós del llaüt Anouar Brahem i de la brass band Boban i Marko Markovic Orkestar) i els tres restants tindran lloc a la tardor: Damasc Ensemble Al Kindi (8 de octubre, 20.30 hores, Petit Palau ? Palau de la Música), Eduardo Paniagua & Klezmer Sefardí(5 de novembre, 20.30 hores, Església de Sant Felip Neri) i les Musiciens du Nil (11 de desembre, 20.30 hores, Església Sant Just i Pastor).

La reconeguda cerimònia de dansa-meditació que portaran al Petit Palau de Barcelona la confraternitat mística dels dervixos de Damasc tindrà lloc el proper 8 d?octubre a les 20.30 hores. En actiu des de 1983, és considerada una de les millors formacions de música clàssica àrab del Pròxim Orient. Responent a les seves poderoses invocacions divines, els músics de l’Ensemble Al Kindi alternen refinats i subtils preludis arabescos, mentre que el dervix gira i evoluciona sobre l’escenari en un ritme ancestral. Així transcorre aquest concert sagrat, verdadera representació del sema. El seu acompanyament rítmic és capaç de portar progressivament l’assemblea cap a la meditació.

De formació clàssica occidental, el fundador i director artístic, Julien Jâlal Eddine Weiss es va iniciar el 1977 en l’estudi de la cítara àrab, el qanun, amb mestres com Kamil Abballah, professor de l’acadèmia de les Arts d’el Caire i Hasan al-Gharbi, director d’orquestra de la ràdio i la televisió tunisenca. Buscant l’autenticitat de la tradició i atent també a les creacions modernes, va fundar el 1983 l’ensemble instrumental Al Kindi en homenatge a un gran teòric de la música àrab, Abu Yusuf Al-Kindi. Virtuós del qanun, ha actuat sol o amb el seu grup en els festivals i sales més importants del món àrab, Europa, l’Àfrica i el Japó.Raimon rep el 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

10/06/2014
Música

Kenny Garrett, Marco Mezquida Trio i Dan Ben Loir, entre els artistes més destacats del Festival de Jazz de Girona

31/08/2013
Cinema

Torna Pedro Almodóvar amb “Julieta”, interpretada per Emma Suárez i Adriana Ugarte

08/04/2016
Cinema

El director de l’exitosa “Once” torna amb “Begin again”, amb Mark Ruffalo i Keira Knightley

01/08/2014

Andrés Lima porta Prostitución als escenaris del festival Temporada Alta

Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste protagonitzen un espectacle que busca no estigmatitzar la professió

Redacció.- Prostitución arriba a Temporada Alta després de l’èxit i l’impacte aconseguits la temporada passada als teatres de Madrid. Sota la direcció d’Andrés Lima, l’obra es podrà veure el proper dilluns 30 de novembre i el dimarts 1 de desembre al Teatre Municipal de Girona. Basat en textos i testimoniatges reals, Prostitución és el resultat […]