Edició 3.921 (des del 27/09/2007)
Edició 3.921 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 21 maig 2008

Concert de Boban i Marko Markovic Orkestar Fanfàrria sèrbia

Els màxims exponents de la música zíngara sèrbia tornen a Barcelona amb un repertori de la prestigiosa fanfàrria balcànica

La brass band que va posar música a les pel·lícules d?Emir Kusturica actuarà a la Plaça del Rei en el marc de la Nit del Diàleg
La prestigiosa fanfàrria dels Balcans, immortalitzada a les pel·lícules del director serbi Emir Kusturica, torna a Barcelona amb l?únic concert que Boban i Marko Markovic Orkestar oferirà a la ciutat, avui dijous a les 8 del vespre. Aquest segon concert del cicle ?Músiques de la Mediterrània?, organitzat per l?IEMed, està emmarcat en la Nit del Diàleg, un esdeveniment col·lectiu celebrat simultàniament a 37 ciutats i que a Barcelona tindrà lloc a la Plaça del Rei.
El sorprenent coneixement instrumental de Boban Markovic ha dotat d’una nova dimensió a la història de les brass band sèrbies. La trajectòria de la banda de Markovic va començar als casaments i les celebracions del seu país, i es va veure reconeguda internacionalment a Bari, Itàlia, per primera vegada, després que el Crvena Zvezda (l’equip de futbol Serbi) guanyés la Champions’ Cup. Després d?aquesta cita, la seva musica es va sentir arreu del món, i va acompanyar els films de Kusturica (Gat blanc, gat negre; El temps dels gitanos; Underground). Dos enregistraments d’aquesta banda van ser llançats al mercat discogràfic als anys noranta, ambdós amb gran èxit.

Markovic és el primer en aquesta part d’Europa en unir dos importants instruments dels Balcans a l’escenari: la trompeta i el violí, retornant a una estètica que en lloc de soroll fixa l’atenció acuradament en la instrumentació, serenitat i en la interpretació ben feta.

barcelona

Música

El pianista serbi Mihajlo Zurkovic oferirà un programa sobre els dos grans romàntics del piano

17/07/2014
Lletres

Cent maneres de descobrir un crim o les curiositats de les investigacions policials

10/02/2009
Música

Helena Garcia Melero, Lloll Bertran, Txe Arana i Angels Gonyalons protagonitzen el nou videoclip de Macedònia

15/09/2014
Cinema

L’Acadèmia del Cinema Català anuncia els 10 curtmetratges candidats als VIII Premis Gaudí

21/11/2015