Edició 4.315 (des del 27/09/2007)
Edició 4.315 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 9 gener 2013

Comunicat del Gremi de Llibreters de Catalunya davant el tancament de la Llibreria Catalònia

El tancament de la Llibreria Catalònia és una notícia trista.

Al marge de la realitat concreta de cada llibreria, de cada empresa i de cada situació personal, el Gremi de Llibreters de Catalunya fa temps que és en alerta. Som en moment complex, on coincideixen relleus generacionals amb reptes estrictament sectorials, digitals i, sobretot, una crisi econòmica i financera que es perllonga en el temps.

Aquesta crisi ens afecta, especialment, per la contracció enorme que provoca en el consum. Les llibreries som cultura i som comerços i el comerç pateix molt aquesta situació. Hi ha sectors que han perdut, des de l’inici de la crisi, fins al 40% de la seva facturació. Les llbreries som a l’entorn del 20%. Ens en sortim prou bé, però la realitat és dura i persistent i aquesta persistència és la que la fa més difícil. Si repassem, però, les altes i baixes dels tres darrers exercicis, el saldo és positiu, cosa que demostra la capacitat de regeneració i d’emprenedoria del nostre sector. No neixen llibreries enormes, sinó llibreries adaptades al temps, a l’especialització, a l’eficiència de la gestió.

Per això des de el Gremi treballem per convertir cada repte en un projecte que li doni resposta. Això és Liberdrac, el portal de llibreries per a la venda de llibre digital, o Libridata, una eina de gestió sectorial per a la millora de l’eficiència, amb impacte econòmic. No volem tant ajuts com línies d’empresa, de negoci i de professionalització. Suport a l’estratègia innovadora i a la reconversió. És a dir, a elements de qualitat per a fer que el llibre, sigui de paper, sigui digital, continuï essent ineludible en la vida de les persones i la seva construcció personal i col·lectiva, amb el suport i el consell de les llibreries.

> Informació complementària

2013barcelonagremi de llibretersllibreria catalonia

Cinema

Willen Dafoe és “Pasolini”, en la pel·lícula d’Abel Ferrara

21/03/2015
Videoclips

Gertrudis (amb Iñaki de Betagarri i Xavi Sarrià d’Obrint Pas)

11/03/2009 03:23''
Videoclips

Ética y moral

08/09/2011 03:36
Escenaris

Marc Parrot dins la programació infantil del Teatre del Raval

05/02/2010