Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 16 novembre 2019

Comencen les jornades aproPA’T de didàctica del patrimoni a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

Actualment la Xarxa està formada per dotze museus de la demarcació

Redacció.- El Museu Pau Casals del Vendrell acull el dissabte 16 de novembre, la quarta edició de les jornades de formació aproPA’T, un espai de trobada entre el professorat i els professionals dels museus per promoure la generació de sinèrgies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori.

Les jornades se centraran en un espai formatiu de creació de projectes col·laboratius entre un centre educatiu i un museu a partir de la metodologia Desing Thinking que ens permet l’aprenentatge entre iguals i l’intercanvi de coneixements.

Les jornades començaran amb la participació d’experts en el camp de la transformació educativa i de bones pràctiques dutes a terme pels centres educatius i els museus. Inaugurarà les jornades el Sr. Jaume Carbonell que ens parlarà de la diferència entre innovació i transformació educativa. Seguidament, la Sra. Esther Ferré del Centre de Recursos del Tarragonès ens presentarà el marc de la innovació a Catalunya i donarà peu a la presentació de dos projectes entre el Museu Pau Casals i l’Escola La Plana per part de la Sra. Marta Rius i la Sra. Anna Segarra i entre el Museu Pau Casals i l’Escola Sant Salvador per part de la Sra. Iris Rodríguez.

Les jornades tindran una segona sessió el dissabte el 23 de novembre al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta. En aquest cas, es comptarà amb la conferència del Sr. Boris Mir, professor d’educació secundària i director adjunt del programa Escola Nova 21, per parlar-nos de la necessitat de transformar l’educació i per presentar-nos diverses bones pràctiques entre institucions del territori.

Jornades AproPA’T

AproPA’T és una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre en col·laboració amb el Departament d’Educació que té per objectiu reforçar la relació entre els museus i els centres educatius per crear projectes col·laboratius amb la finalitat de contribuir en la transformació educativa.

Actualment la Xarxa  està formada per dotze museus de la demarcació: el Museu d’Alcover, el Museu de les Terres de l’Ebre, el Museu d’Història de Cambrils, el Museu Deu, la Vil·la Casals – Museu Pau Casals, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu de la Vida Rural, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus Salvador Vilaseca, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de Tortosa i el Museu de Valls.

apropatdidàcticajornadesmuseustarragonésvendrell

Escenaris

La Barcelona Jazz orquestra i Emmanuel Djob fan un homenatge a Ray Charles

23/04/2014
Escenaris

Juan Navarro i Gonzalo Cunill estrenen En lo alto para siempre. Basat en Entrevistes breus amb homes repulsius de Foster Wallace

15/11/2019
Escenaris

La Batsheva Dance Company al Mercat de les Flors

03/02/2010
Escenaris

La soprano María Bayo actua dimarts al Palau 100 en el darrer concert de la temporada del cicle

01/06/2014

EnginyersGi presenta una nova aplicació que analitza el risc d’infecció per via aèria del Covid-19

L'aplicació realitza simulacions que permeten comparar aquest risc en diferents escenaris per a espais interiors

Redacció.- L’ús d’aquesta aplicació que presenta el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, és senzill i intuïtiu; només cal indicar el nombre de persones que es troben en un espai interior, el temps d’exposició, i la superfície i altura d’aquest espai, per a realitzar la simulació. L’analitzador aporta dades referents a diversos […]