Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 9 setembre 2020

Comença la Setmana del Llibre en Català

s’instal·larà excepcionalment al Moll de la Fusta de Barcelona

Redacció.- Comença la 38a edició de La Setmana del Llibre en Català. L’esdeveniment literari, organitzat per Editors.cat, s’instal·larà excepcionalment al Moll de la Fusta de Barcelona per complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat. A més, enguany la programació presencial es complementarà amb la difusió digital.

La voluntat de l’organització i de tots els expositors que hi participaran és inequívoca: mantenir el contacte amb els lectors, difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català, i marcar una fita al calendari que permeti impulsar i reactivar el sector mitjançant un esdeveniment d’èxit clau.

La Institució de les Lletres Catalanes hi participa amb tres activitats: l’organització de dues rutes literàries en el marc dels Anys Joan Perucho i Josep Carner i la presentació de Poema de l’Allapassa (Saïm Edicions) en el marc de l’Any Salvà.

Ruta “Joan Perucho i la Barcelona de Les històries naturals” a càrrec de Maria Nunes

“Joan Perucho i la Barcelona de Les històries naturals” és un itinerari literari que ens convida a acompanyar el protagonista de la novel·la, Antoni de Montpalau i de la Truanderie, en un passeig per la Barcelona dels anys 1830. Tot fent salts en el temps, coneixerem també més curiositats de la figura i l’obra de Joan Perucho.

L’itinerari, conduït per Maria Nunes, és gratuït i l’organitza la Institució de les Lletres Catalanes dins del marc de La Setmana del Llibre en Català.

 

Ruta “Josep Carner, l’etapa barcelonina: 1884-1921” a càrrec d’Artur Garcia

Començarem on el poeta va néixer i a partir de l’octubre de 1897 es va matricular a Dret i a Filosofia i Lletres. Seguirem pel carrer on va passar la infantesa, carrer de Dou, i passarem per l’Ateneu Barcelonès (el nou, el del carrer de la Canuda, amb al·lusions al vell edifici de la Rambla dels Caputxins); la Sala Mozart, al mateix carrer de la Canuda, on fundaria més endavant els Amics de la Poesia; el carrer de Santa Anna, on hi ha l’Hotel en què s’instal·lava quan venia a Barcelona i ja no hi tenia casa, i el Teatre Principal, escenari dels èxits teatrals. Tot l’itinerari es limitarà a l’etapa barcelonina del poeta: 1884-1921. Una ruta per Ciutat vella i el primer Eixample.

 

L’Any Salvà a La Setmana del Llibre en Català 

Taula rodona: presentació de Poema de l’Allapassa, publicada per Saïm Edicions.

Intervindran en l’acte, que tindrà lloc a l’Escenari de La Setmana el dia 10 de setembre a les 13.55 h:

Isabel Granya, assessora de l’Any Salvà i experta en la seva obra
Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes
Lluís Segura, director Insular de Política Lingüístic
Més informació en el següent enllaç: https://cultura.gencat.cat/ca/ilc/detalls/activitat/2020-09-10-salva-setmana

 Escenaris

El chico de la última fila amb Míriam Iscla i Sergi López arriba al Teatre de Salt

06/03/2019
Cinema

“El cadáver de Anna Fritz”, l’atrevida i esgarrifosa proposta d’Hèctor Hernández Vicens

30/10/2015
Escenaris

The Row celebra el seu 5è aniversari amb un disc nou

20/09/2009 10:38''
Exposicions

Ars Longa Vita Brevis

01/11/2012

El Teatre Kursaal de Manresa reinicia la programació amb l’espectacle multidisciplinar Flotados XL

Un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer 2019

Redacció.- El proper dimecres 25 de novembre el Kursaal de Manresa obre de nou les portes al públic, després de 3 setmanes de tancament forçat per la pandèmia de la covid-19, i ho fa amb l’espectacle amb el què havia de celebrar els 5.000 dies de la seva reinauguració, el passat 30 d’octubre. La notícia […]