Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 1 juny 2020

Comença la 28a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona amb pel·lícules doblades i subtitulades en català

S'han doblat amb el suport de Cultura

Redacció.- A partir d’avui, 1 de juny, i fins el proper dia 14 de juny, tindrà lloc la 28a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona a FilminCAT, la primera plataforma de films i sèries íntegrament en català. El Festival projectarà el films “For your sake”, “Meu Nome é Bagdá”, “The Archivettes” i “The Cancer Journals Revisited” en versió original subtitulada en català amb suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura pel que fa a la programació d’adults.

En la categoria infantil, la Mostra comptarà amb dues preestrenes: “Les vides de Marona” (Anca Damian), film d’animació multipremiat en diferents festivals internacionals i “Binti” (Frederike Migom), guardonada aquest 2020 com a millor film infantil per la European Children’s Film Association. Totes dues pel·lícules s’han doblat en català també amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és un festival que va començar la seva trajectòria el juny de 1993. Té com a objectiu la promoció del cinema dirigit per dones per fer evident la importància de la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual.

La programació d’aquesta 28a edició, virtual per les circumstàncies, inclou una selecció de films que configuren un recorregut panoràmic per la creació contemporània i que ofereixen manifestacions diverses de la dissidència femenina així com diferents formes de representar els subjectes col·lectius.

Trobareu informació actualitzada sobre cinema al Facebook i al canal Twitter de Cinema en català.

https://www.mostrafilmsdones.cat/Cinema

Charlize Theron protagonitza “Atómica”

04/08/2017 02:31
Tendències

36 protagonistes de la Internet catalana visitaran Girona per participar a una vintena d’activitats durant la Catosfera

10/03/2015
Exposicions

L’exposició “922-2014. Documents de Girona” es converteix en virtual i permanent

04/03/2015
Videoclips

Alea jacta est

17/01/2010 03:41

Entitats de l’audiovisual i la cultura reclamen als partits que apliquin 10 mesures per normalitzar i enfortir el sector en català

Adverteixen que l'audiovisual "ha estat abandonat durant 10 anys malgrat ser un sector cultural estratègic i un instrument de normalització lingüística"

Redacció.- La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació […]