Edició 4.633 (des del 27/09/2007)
Edició 4.633 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 17 novembre 2019

Clàudia Cabero guanya amb “Dona-dindi” el XII Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada

La cançó és una adaptació inèdita de la poetessa gracienca Rosa Maria Arrazola, inclosa al disc Aorta (U98 Music, 2019)

Redacció.- La musicació de la cantant barcelonina Clàudia Cabero del poema “Dona-Dindi” de Rosa Maria Arrazola ha estat la guanyadora de la dotzena edició del certamen Terra i Cultura, que impulsa el Celler Vall-Llach. El reconeixement està dotat amb 5.000 euros i una obra de l’escultor Josep Bofill. L’artista ha rebut el Premi Miquel Martí i Pol de mans del jurat en un acte que ha tingut lloc aquest matí al restaurant El Tros a Barcelona.

Les altres quatre composicions finalistes han estat les adaptacions de “Desplegar-se” de Sònia Moya, a càrrec de Magalí Sare; “Pertanyo a la llibertat” d’Enric Casasses, a càrrec d’Eduard Iniesta; “Chen la commoció (el Tro)” de Pere Vilanova, a càrrec de Ju; i “Llei horària” d’Enric Casasses, a càrrec de Miquel Gil.

La cantant Clàudia Cabero i la poeta Rosa Maria Arrazola es van conèixer en un acte on l’una recitava i l’altra cantava. “Allà em va proposar de cantar a la presentació del seu llibre, Buit de març (Viena Editorial, 2017), que estava a punt de sortir”, explica Cabero. Fruit d’aquesta proposta la cantautora barcelonina va compondre la musicació de “Dona-dindi” d’Arrazola, i també “Després de somiar amb tu”, de Joan Margarit, dues de les cançons elegides per Lluís Llach en la fase de 25 semifinalistes del Certamen Terra i Cultura, i que formen part del repertori del primer disc, Aorta (U98 Music, 2019). A més del XII Premi Miquel Martí i Pol, Clàudia Cabero també va guanyar el Concurs Sons de la Mediterrània 2018, que li va permetre gravar el seu debut discogràfic.

Sobre “Dona-dindi”, la compositora diu que va ser una sort conèixer la Rosa, que s’ha convertit en poetessa de capçalera: “És un honor i agraeixo la valentia del jurat per apostar per un tàndem poc conegut de poeta-música que ens honra immensament”. La cantant considera que és “una dosi d’energia extra perquè els músics posin veu i melodia a una pedrera de poesia increïble, gràcies a una sinergia orgànica i natural que a través de la cançó emfatitza el poder de la paraula”.

Clàudia Caberodona-dindiJuLluís LlachPremi Miquel Martí i Polrosa maria arrazola

Lletres

Manuel Forcano recita dos poemes d’Estàtues sense cap

10/02/2013 02:00

El FMVC estrena l’espectacle conjunt de Pau Vallvé i Joan Colomo

03/08/2015
Arts

L’exposició fotogràfica «Dalí, Breaking News» s’inaugura a Brussel·les, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya

14/09/2015
Música

Figueres Folk proposa un concert doble de Kepa Junquera + Carles Belda

03/11/2013