Edició 4.816 (des del 27/09/2007)
Edició 4.816 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 23 gener 2011

Claqué innovador al Sant Andreu Teatre

Xumo Nounjio i Roxane Butterfly s'uneixen a Tap Experience

“Tap Experience” es podrà veure de l’11 al 20 de febrer i promet ser una experiència diferent carregada de ritme, música, dansa i nous aires a partir d’un claqué contemporani. El muntatge neix de la fusió entre el tap dance, la música, la improvisació i els audiovisuals. La unió entre Roxane Butterfly i Xumo Nounjio dóna lloc a una experiència realment nova.

Actualment Roxanne Butterfly és una de les més reconegudes intèrprets de tap dance de l’escena de Nova York, en paraules del New York Times ha estat adjectivada com “la John Coltrane de la dansa”. Per la seva banda, destacar un dels treballs més recents de l’artista multidisciplinari Xumo Nounjio, la seva participació en la creació de les músiques per al film “Biutiful” de González Iñárritu. “Tap Experience” compta a més amb uns col·laboradors de luxe: els músics Childo Tomàs (baixista i actualment és un dels membres de la banda d’Omar Sosa), Enildo Rasúa (percussió) i Edu Mas (piano).

Format per dues parts, Tap Experience ens mostrarà la cara més moderna del claqué. D’una banda “AD-LIB”, una proposta multimèdia inspirada en l’obra de Federico García Lorca que barreja paisatges sonors innovadors i tapdance contemporani com a expressions del ritual més ancestral de l’ésser humà. I d’altra “Moodanza”, un show-concert amb músics excepcionals que estableix les bases del nou claqué amb la col·laboració del baixista Childo Tomàs, del percussionista Enildo Rasúa i del pianista Edu Mas.

Claqué contemporani

Vehiculant la seva pròpia història i abraçant les nombroses influències trobades en el seu nou entorn, cada artista de Tap Experience llança un braç cap a un nou món. Equilibrar les sensibilitats d’un pianista experimental, un baixista de Moçambic que flueix del jazz a la salsa, un multi-instrumentista afro-punk, un expert en música cubana i una world-tap-dancer (que abraça una estètica semblant a la dansa contemporània )…, representa un desafiament vertiginós. Al mateix temps, pot ser que aquesta agrupació garanteixi la presència d’un públic altament diversificat. Encara que aprofitarà un públic ja construït i dedicat al “claqué”, Tap Experience espera atraure un públic intergeneracional i intercultural.

> Informació complementària

teatre

Escenaris

Amor i desamor al Festival Temporada Alta

21/10/2010
Escenaris

Festival de Música Sacra a Perpinyà

02/04/2014
Exposicions

Assassinat al Museu

03/07/2008
Escenaris

Basket Beat porta el batec de la cultura col·lectiva dels carrers al Mercat de les Flors

19/03/2018

Temporada Alta programa 4 espectacles familiars i per a tota la família aquest desembre

Gran reserva, Mon petit souvenir, Acróbata y Arlequín i El meravellós viatge de la Lea

Redacció.- Amb l’objectiu de fer arribar les arts escèniques a grans i petits, Temporada Alta continua programant espectacles familiars i per a tots els públics, alguns d’ells estrenes absolutes o que es veuran per primera vegada a Catalunya. Aquest desembre la programació del festival inclou 4 propostes diferents: Un repàs dels millors moments de Rhum […]