Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 26 desembre 2020

Circusland ha obert les portes a Besalú per explicar al visitant la història dels 250 anys de circ

Entre les peces més destacades del museu es troba la maqueta del circ Gleich

Redacció.- Circusland ha obert les portes a Besalú després de set mesos ininterromputs de treballs. La primera fase de l’equipament acull l’exposició permanent en els 1.500 metres quadrats de l’edifici racionalista de Cal Coro. L’adquisició d’aquest edifici, la seva rehabilitació i condicionament per a un ús públic i el muntatge expositiu han suposat una inversió aproximada d’1,7 milions d’euros.

En ple rendiment, el projecte pot arribar a comptar amb més de 1.000 m2 d’espais exteriors i 3.000 m2 dedicats a exposició permanent i temporal, tallers pedagògics, vela d’espectacles, arxiu, biblioteca, centre d’estudis o oficines.

Circusland mostra els orígens, història i evolució del circ a través de 537 peces. Disposades en tres plantes, les diferents sales de l’equipament expliquen al visitant la història dels 250 anys de circ a través d’un recorregut per les diferents disciplines de la pista, com l’acrobàcia, els equilibris, la màgia, els malabars o el trapezi.

Entre les peces més destacades del museu es troba la maqueta del circ Gleich, la més gran del món que desenvolupa amb detall com era un circ a principis del segle XX, el trapezi i un dels mallots de Pinito de Oro –la trapezista més famosa d’Europa– o la col·lecció d’una dotzena de vestits de cara blanca.

Més informació i venda d’entrades: https://circusland.org/Lletres

Carlos Garcià Bonet ens convida a descobrir els pobles del Baix Ebre

09/08/2012
Música

La revolució d’Els Amics de les Arts

14/12/2010 14:10
Cinema

“Los juegos del hambre: Sinsajo. Parte 2”, amb Jennifer Lawrence

27/11/2015
Escenaris

’53 diumenges’, la segona obra teatral de Cesc Gay, aterra al Romea al desembre

08/09/2020

Entitats de l’audiovisual i la cultura reclamen als partits que apliquin 10 mesures per normalitzar i enfortir el sector en català

Adverteixen que l'audiovisual "ha estat abandonat durant 10 anys malgrat ser un sector cultural estratègic i un instrument de normalització lingüística"

Redacció.- La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació […]