Edició 4.865 (des del 27/09/2007)
Edició 4.865 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 18 desembre 2014

Circ Pistolet obté el primer Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ valorat en 14.000 euros

L’espectacle ‘Incert’ també guanya la millor direcció en els V Premis Zirkòlika de Circ, mentre que el nou Col·lectiu La Persiana guanya dos premis més per ‘Violeta’

La companyia acrobàtica de Terrassa Circ Pistolet, creada l’any 2008 i formada per sis artistes, ha guanyat el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, un dels millors dotats de les arts escèniques de Catalunya i valorat en 14.000 euros. El premi suposarà una gira de quatre actuacions per diferents municipis de Catalunya.

La formació, que ha guanyat pel seu nou espectacle d’acrobàcies i equilibris Incert, estrenat el passat 21 de novembre, també ha guanyat el premi a la millor direcció d’un espectacle (Anne Morin i Martí Salvat).

D’altra banda, l’espectacle Violeta, del Col·lectiu La Persiana, també ha guanyat dos premis en la V edició dels Premis Zirkòlika de Circ: millor espectacle de circ de carrer i millor música (Venancio y los jóvenes de Antaño).   

La resta de companyies, espectacles i projectes han guanyat un premi: Circ Cric de Tortell Poltrona i Montserrat Trias (millor espectacle de circ de carpa per ‘Bemoll Sostingut’), Juana Beltrán (millor número de circ), Hotel Iocandi (millor companyia novell), La Crica (millor iniciativa per a la projecció del circ), ‘Chicken Legz’ d’Animal Religion (millor posada en escena) i ‘Rhum’ (millor espectacle de pallassos).

Els premis es van lliurar dimarts a la nit al Circ Raluy després d’un espectacle dirigit per Xavier Erra que va tenir els animals com a fil conductor i que va comptar amb les actuacions de les acròbates Kimberley i Jillian Raluy (icaris), Kiku Mistu i el seu burro català Platero (poesia), Odoroff (màgia), Fakir Kirman (faquirisme i foc), Golden Star (banquina), Leandre i companyia la Tal (pallassos), Joel Martí (equilibrisme) i el grup musical Sakapatú.

> Informació complementària

circpremisZirkolica

Música

Aquest cap de setmana té lloc el 39è Aquelarre, la festa del foc i la música a les terres de ponent

26/08/2016
Escenaris

Pàtria al Poliorama

04/12/2012
Escenaris

Marc Durandeau torna a l’escena musical de Catalunya

25/02/2010
Escenaris

L’Embarraca’t de Figueres acull New York Ska Jazz Ensamble

27/04/2016

L’artista italiana Marina Sagona inaugura “Ubi Consistam”, una exposició sobre la reconstrucció de la identitat nacional

La mostra es podrà visitar del 29 de gener al 13 de març a l'espai artístic Chiquita Room

Redacció.- L’espai artístic Chiquita Room, en col·laboració amb l’Istituto Italiano di Cultura di Barcellona, inaugura l’exposició “Ubi Consistam”, de l’artista italiana Marina Sagona (Roma, 1967), que exposa per primera vegada a Catalunya. La mostra parla sobre la construcció i la difuminació de la identitat nacional. La cita “Ubi Consistam”, que en la traducció llatina del […]