Edició 3.767 (des del 27/09/2007)
Edició 3.767 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 13 febrer 2014

Cinema Africà al Museu del Cinema de Girona

Aquest any la mostra constarà de dues sessions dobles i projectarà pel·lícules amb el nord d'Àfrica com a escenari i protagonista

Des de fa nou anys i de manera ininterrompuda l’Aliança Francesa i el Museu del Cinema ofereixen una mostra de cinema Africà. La Mostra pretén oferir a l’espectador una sèrie de materials inèdits que mostrin el continent Africà a través dels ulls i les càmeres dels directors africans. En aquesta edició s’han escollit tres pel·lícules que tenen el nord d’Àfrica com a escenari i protagonista.

La mostra s’organitza a través de dues sessions dobles, la primera d’elles tindrà lloc demà, divendres amb la projecció de dues pel·lícules dirigides per la directora marroquina Leila Kilani. A les 6 de la tarda es projectarà Tanger, le rêve des brûlers (Tànger, el somni dels cremadors) , un documental que ens explica com a Tànger, la frontera és una presència, es veu, apareix o s’amaga de manera alternada, però se sent a tot arreu. A davant seu veu una línia contínua: Espanya, la darrera punta natural d’Europa. El brûler (el cremador) és la persona decidida a acceptar-ho tot per tal d’anar-se’n, la que no dubte a cremar els seus papers, la seva identitat, per fer d’aquesta partida una tentativa irreversible. Després de la projecció del documental hi haurà una taula rodona amb Hatim Bourkadi (Educador en centre de menors), Mohamed Chriyaa Alami (educador en centre de menors, President de Magrebins sense Fronteres i Portaveu de l’Associació Noussol) i Lluís Puigdemont responsable del Servei d’Assessorament per a Immigrants de Càritas.

A les 8 del vespre es projectarà Sur la planche (A bord) una pel·lícula que transcorre al casc antic de Tànger, a on hi viuen dues joves de Casablanca, Badia i Imane, hi viuen entre un exèrcit d’obrers que resideixen a la ciutat. Durant el dia treballen pelant gambetes en un magatzem impecable i, de nit, treballen carrer, alhora que es treuen una mica de diners extra amb aparells que roben dels seus clients nocturns.

El dissabte el museu ofereix una nova sessió doble que començarà a les 4 de la tarda amb la projecció de Voyage à Alger (Viatge a Alger) d’Abdelkrim Bahloul, una pel·lícula basada en fets reals, que s’inscriu en acabar la guerra d’Independència algerina, i que explica les dificultats d’una vídua per trobar un sostre per als seus sis fills. Per sort, un francès està a punt de marxar i li ofereix la casa que deixa, però un alt funcionari s’oposa a semblant regal. Després de perdre l’esperança d’aconseguir la propietat a través de les autoritats locals, decideix anar a la capital per parlar amb el president de la República.

A les 6 de la tarda es clourà la mostra amb Pégase (Pegaso) de Mohamed Mouftakir. La pel·lícula explica la història de Zineb una psiquiatra que pateix esgotament emocional i que està tractant a Rihana, una jove embarassada a la qual han trobat traumatitzada al carrer balbucejant frases inconnexes sobre ‘El Senyor del Cavall’. Un flash-back ens retrotrau a la infància de Rihana. Atrapada en els seus deliris sobre aquell temps, Rihana s’enamora d’un jove amb el qual trava els inicis d’una vida pròpia. La història de Rihana no triga a despertar certs pensaments reprimits en la ment afligida de Zineb, la percepció de la realitat es confon amb un deliri obsessiu de pors i rebuigs.

Totes les projeccions són gratuïtes i tindran lloc al Museu del Cinema.

> Informació complementària

Abdelkrim BahloulcinemaculturesLeila KilaniMostra de cinema africàmuseu del cinema

Escenaris

Després de la seva estrena al Teatre Lliure, “La Llista” arriba al Teatre de Salt amb una única funció a les comarques gironines

23/02/2016
Escenaris

L’espectacle La Partida de Vero Cendoya guanya el Premi Moritz 2015

29/09/2015
Escenaris

Tot apunt pel 38.2 Festival Internacional de Música de Cadaqués

28/07/2009
Escenaris

L’espectacle és una adaptació teatral d’El Ball, d’Irène Némirovsky

13/12/2009 05:42