Edició 4.220 (des del 27/09/2007)
Edició 4.220 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 2 desembre 2013

Cinc projectes de marcat caràcter social, nous guanyadors del 19è FotoPres ”la Caixa”

El jurat de la segona convocatòria del 19è FotoPres ha donat a conèixer els cinc fotògrafs que obtindran una ajuda de 10.000 euros cadascun

De les 270 propostes presentades, el jurat ha escollit els projectes Bonavista, del tarragoní David Mocha; Guerrilleres, de la sueca resident a Barcelona Rebecka Bíró –en col·laboració amb Victoria Montero-; Everybody Needs Good Neighbours, del gironí Arnau Blanch; Surviving Greece. Joves afganesos en camí, de l’italià establert a Barcelona Mattia Insolera, i Aquells que esperen, un projecte col·lectiu de Borja Larrondo, Pablo López Learte i Diego Sánchez.

Els seleccionats disposaran de l’assessorament d’un tutor, un professional del món de la imatge. Gràcies a l’acord entre l’Obra Social ”la Caixa” i l’agència internacional de fotografia Magnum Photos, els tutors de FotoPres ”la Caixa” seran tres dels seus fotògrafs: Mark Power, Peter Marlow i Peter van Agtmael.

FotoPres ”la Caixa”, amb l’objectiu de promoure la fotografia documental com a mitjà de sensibilització, reflexió i diàleg, atorga ajudes anuals per a la producció de treballs que explorin conflictes contemporanis des d’una perspectiva crítica i amb la implicació dels col·lectius protagonistes. Els projectes seleccionats formaran part d’una exposició itinerant.

El 2012, coincidint amb el 30è aniversari de la creació de FotoPres, l’Obra Social ”la Caixa” va actualitzar aquest certamen de referència internacional. En aquesta nova etapa, el públic pot seguir la producció dels projectes seleccionats a través de la plataforma en línia fotopres.caixaforum.com/ca.Cinema

Arrenca FilmoXarxa, la iniciativa que portarà la Filmoteca a tot el territori

26/11/2018
Exposicions

Retrospectiva de Salvador Dalí a Moscou

31/08/2011
Arts

La Fundació Vila Casas ret homenatge a l’artista Antoni Clavé en el centenari del seu naixement

28/02/2013
Escenaris

“Més enllà dels estels” de la Companyia Endurance fins el 22 d’abril al Tantarantana

15/04/2012 02:25