Edició 4.346 (des del 27/09/2007)
Edició 4.346 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 9 juny 2014

Christina Scheppelmann, proposada com a directora artística del Liceu

La nova Directora Artística General del Liceu ha desenvolupat la seva carrera professional a cavall entre Estats Units i Europa, sempre vinculada a la direcció artística de teatres d'òpera

El passat 28 de novembre de 2013, la comissió executiva de la Fundació del Gran Teatre del Liceu va acordar obrir una convocatòria internacional per a la designació de Director Artístic en substitució de Joan Matabosch. Un total de 49 candidats, d’onze nacionalitats i amb un alt perfil professional, van presentar la seva candidatura al final del termini fixat, el 2 de gener de 2014. A tots ells se’ls va requerir per presentar la seva proposta, d’acord amb el model artístic del Liceu.

La recepció de les propostes ha tingut lloc al llarg del primer quatrimestre de 2014. Finalitzat aquest període es van determinar 9 candidatures finalistes. El període d’estudi i contactes amb els potencials candidats s’ha perllongat fins a mitjans del mes de maig, i en tot moment el procés s’ha dut a terme garantint la confidencialitat dels mateixos i la dels propis candidats.

El procés ha comptat en tot moment amb la supervisió de les Administracions Públiques que integren la Comissió Executiva del Liceu: Ministeri d’Educació i Cultura, Departament de Cultura de la Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona.

La comissió tècnica encarregada de la selecció ha proposat a Christina Scheppelmann com a Directora Artística del Liceu. El seu nomenament correspondrà a la Comissió Executiva, que es reunirà en sessió ordinària a finals del mes de juny.

La incorporació de Scheppelmann (Hamburg, 1965) es produirà a partir del proper mes de setembre, coincidint amb l’inici de la Temporada 2014-2015 del Liceu. Aquesta incorporació durà aparellat un període de transició de tres mesos respecte al seu actual càrrec.

Scheppelmann és des de desembre de 2012 Directora General i Directora Artística de la Royal Opera House de Masqat (Oman), la major institució musical de l’Orient Mitjà.

El seu treball ha inclòs la gestió de tots els aspectes de ROHM i la planificació de tota la seva activitat artística, programant grans produccions internacionals d’òpera i dansa, a més de recitals i concerts simfònics, amb la participació de veus líriques i directors d’orquestra de primera línia.

Durant deu anys, entre gener de 2002 i novembre de 2012, va ser Directora Artística de la Washington National Opera, on va ser responsable de totes les àrees de planificació i gestió artística i producció. Anteriorment, entre juny de 1994 i desembre de 2001, va ser Directora Artística de l’Òpera de San Francisco, una de les més importants dels Estats Units.

Scheppelmann va estar vinculada en el passat al Liceu durant dos anys, entre maig de 1992 i juny de 1994, quan va treballar com a Directora Artística Adjunta d’Albin Hänseroth. Així mateix, ha treballat com a assistent a la direcció artística del Gran Teatre de la Fenice, a Venècia.

En la seva elecció, ha prevalgut la seva dilatada experiència internacional en teatres d’òpera de primer nivell, la seva adequació al model de programació artística del Liceu i la seva capacitat de treball en equip. Així mateix, s’ha valorat el seu ampli coneixement d’artistes i de produccions de cara a realitzar la programació futura, així com els seus coneixements de gestió i visió econòmica de la temporada.

> Informació complementària

barcelonaliceuòperateatre

Tendències

La Fira del Circ de la Bisbal d’Empordà comptarà amb la primera aplicació de realitat augmentada a l’estat

13/07/2010
Arts

?Joan Miró. Cartells?, la primera gran exposició de cartells de Miró que es fa a Mallorca

26/12/2008
Cinema

George Clooney protagonitza ‘Los descendientes’, un drama dirigit per Alexander Payne

19/01/2012 01:54
Lletres

Cossetània Edicions rep tres guardons dels Gourmand Cookbok Awards als millors llibres de cuina en català

01/01/2014