Edició 4.772 (des del 27/09/2007)
Edició 4.772 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 13 abril 2014

Charles Aznavour, ambaixador de la cançó francesa al món, oferirà un recital antològic a Barcelona

Les entrades estaran a la venda a partir del 14 d'abril

L’ambaixador de la cançó francesa al món, Charles Aznavour, tornarà a la capital catalana després d’anys d’absència i ho farà amb un concert únic i antològic al Gran Teatre del Liceu el dijous 26 de juny. El repertori inclourà les seves cançons més emblemàtiques i que van marcar generacions, com La bohème, La Mamma, Sur ma vie, Aprés l’amour, Parce que, Que c’est triste Venice, Les plaisirs démodés o Comme ils disant.

El cantant, compositor i actor francès, nascut a París el 1924, d’origen armeni i de veritable nom Chahnour Varinag Aznavourian, compta amb més de 50 discos publicats i 100 milions de còpies venudes al llarg de la seva extensa carrera. Compositor de cançons per Mistinguett, Patachou, Edith Piaf o Juliette Gréco i artista polifacètic, Charles “Aznavoice” ha conquerit mig món amb la seva veu inconfusible, en solitari o fent duets amb artistes de la talla de Liza Minnelli, Compay Segundo o Elton John.

La seva vocació teatral va estar promoguda des de la seva infantesa pels seus pares, emigrants armenis. El 1941 coneixerà a Pierre Roche, amb qui formaria el seu primer duet, i el 1946 la seva carrera emprendria una embranzida imparable, quan el duet Aznavour-Chenet fos descobert per Edith Piaf. Aznavour i Chenet l’acompanyarien en una reeixida gira per França i els Estats Units. El 1952 Aznavour començaria una carrera en solitari i ben aviat la composició pels altres. Molts dels seus grans èxits dels anys seixanta serien versionats en altres llengües i Aznavour arribaria a cantar en cinc idiomes.

En paral·lel, transcorre la seva carrera a la gran pantalla. El seu primer film va ser La tête contre les murs el 1958, que obtingué el Cèsar a la millor interpretació masculina. Al llarg de la seva vida, Aznavour ha participat en títols com Tirez sur le pianiste, El timbal de llauna o Les fantômes du Chapelier. L’any 2002, va participar en el seu paper més personal, en la pel·lícula Ararat d’Atom Egoyan sobre el genocidi que patí el poble armeni l’any 1915. Sempre ha reivindicat les seves arrels armènies, un compromís que l’ha dut a ser nomenat per la UNESCO ambaixador permanent per aquest país.

> Informació complementària

barcelonacançó francesaCharles AznavourGran Teatre del Liceu

Videoclips

Dept

25/03/2008 2:56''
ArtsExposicions

Un retrat dels espais de treball dels pintors

28/04/2008 4:23''
Música

Robert Forster arriba a L’Auditori per presentar en concert el seu darrer disc

19/11/2019
ArtsLletres

La Biblioteca de Catalunya i l’Arxiu Nacional de Catalunya organitzen unes Jornades sobre el patrimoni sonor i audiovisual

07/10/2018

Torna la programació de tardor de L’Auditori de Pineda de Mar

Amb el Mag Lari i les bombolles de Pep Bou entre d'altres espectacles

Redacció.- Des que es va suspendre la programació del semestre passat a causa de la Covid-19, l’Auditori de Pineda de Mar no havia acollit cap espectacle obert al públic. Ara es presenta una programació de tardor que vol ser l’inici de la recuperació de l’activitat d’aquest espai. El retorn es farà seguint totes les mesures […]