Edició 4.703 (des del 27/09/2007)
Edició 4.703 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 22 maig 2020

Les Cases de la Música i ETECAM llancen tres cursos gratuïts en línia

Formació i divulgació d’aspectes concrets de l’àmbit tècnic relacionats amb la pràctica musical, ja sigui per a la interpretació en directe, la composició o l’enregistrament

Redacció.- Les Cases de la Música presenten ETECAM LIVE, les sessions en línia de formació tècnica de l’ETECAM, l’Escola Tècnica de l’Espectacle de les Cases de la Música, centre situat a Salt (Girona) que imparteix graus oficials en so, dj i vídeo per a audiovisuals i espectacles.

La voluntat d’aquestes sessions és poder oferir formació i divulgació online d’aspectes concrets de l’àmbit tècnic relacionats amb la pràctica musical, ja sigui per a la interpretació en directe, la composició o l’enregistrament.

És per això que Cases de la Música i l’escola ETECAM presenten tres cursos totalment gratuïts per poder fer des de casa i aprofitar les estones de confinament en una tasca formativa que ens servirà pel futur. Tots els cursos es fan a través de la plataforma ZOOM.
ETECAM LIVE 1 | El MÚSIC A l’ESCENARI: Coneixements tècnics bàsics per a músics sobre el món dels concerts

(2 sessions – 4 hores) 20 i 27 de maig

Quan un músic fa un concert es troba amb tot un seguit d’aspectes tècnics i d’interacció amb el personal tècnic que potser desconeix i fa que, a vegades, no estigui del tot còmode amb l’entorn en el que ha d’actuar.

L’objectiu del curset és donar coneixements tècnics bàsics i pràctics, així com pautes aconsellables d’interacció amb el personal tècnic, per tal que l’escenari, a banda de ser on s’actua, sigui, a més, una zona confortable.

+info i inscripcions a www.casadelamusica.cat

ETECAM LIVE 2 | INICIACIÓ A l’ENREGISTRAMENT EN HOME STUDIO
(5 sessions – 10 hores) 1, 3, 8, 9 i 10 de juny

A pràcticament qualsevol llar, hi ha un ordinador o dispositiu digital capacitat per a poder enregistrar àudio. Si a això hi afegim una gran oferta de material complementari com poder ser previs, conversors i micròfons i sofware a l’abast de tothom, només ens manca el més important: saber com funciona. En aquest curset, t’explicarem amb només 4 sessions tot el que et cal per tal d’enregistrar els teus temes a casa i no fracassar en l’intent.
+info i inscripcions a www.casadelamusica.cat

ETECAM LIVE 3: MESURAMENTS ACÚSTICS amb AUDIOTOOLS
(1 sessió – 2 hores) 16 de juny

Curs adreçat a tècnics de so i a persones interessades en fer mesuraments acústics d’espais o de resposta d’altaveus i equips de so. Per a una bona sonorització d’un concert, d’una sala d’escolta, d’una cabina d’enregistrament o de qualsevol espai interior o exterior, és necessari conèixer la resposta acústica tant dels elements electroacústics (equip) com de l’espai en si mateix. Això ens generarà una informació vital a l’hora d’ajustar l’equip per tal de prendre mesures correctores a l’espai.

El primer pas per tenir tota aquesta informació és fer un mesurament acústic. En aquest curset, explicarem com fer-ho amb una aplicació específica anomenada AUDIOTOOLS. Entre tots els assistents, sortejarem per cortesia d’Aplicacions Audiovisuals un micròfon de mesurament uTestMic, de grau professional i calibrat, que és l’ideal per funcionar amb AUDIOTOOLS

+info i inscripcions a www.casadelamusica.catEscenaris

El VI Cicle de Companyies en Xarxa obre la temporada 2015-2016 del Tantarantana

22/08/2015
Tendències

Cosima Dannoritzer, directora del documental ‘Comprar, llençar, comprar’

01/08/2011 06:36
Cinema

Arnold Schwarzenegger protagonitza “Maggie”

08/01/2016
Escenaris

Torna Reugenio per quart any consecutiu amb l’espectacle El Colom

10/02/2014

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha realitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Redacció.- L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha realitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 […]