Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 14 maig 2020

La casa de Bernarda Alba explicada i il·lustrada per a públic familiar

L'espectacle, que forma part de la programació digital del Lliure, es podrà veure al canal youtube del teatre del 21 al 24 de maig

Redacció.- El Teatre Lliure estrena els Clàssics per a criatures amb La casa de Bernarda Alba, considerada per molts l’obra mestra de Federico García Lorca, escrita el 1936 poc abans del seu assassinat.

La dramaturga Victoria Szpunberg ha adaptat un text ple de foscor i la il·lustradora Ana Yael ha creat unes imatges delicades i suggerents que donen llum a la història. El resultat és un muntatge audiovisual que captiva no només el públic infantil i juvenil, sinó qualsevol amant del teatre.

En l’adaptació de Szpunberg, la criada Poncia -amb unes rèpliques molt fidels al text original- es converteix en la protagonista i narra la història de Bernarda i les seves filles a una nena curiosa que llegeix l’obra de Lorca d’amagat dels seus pares. “La versió està inspirada en una conversa que he tingut amb la meva filla, ella m’ha proposat algunes rèpliques de la Niña”, diu Szpunberg. Protagonitzada per Antònia Jaume, el muntatge compta també amb la col·laboració de Sofía Szpunberg Vallejos.

La casa de Bernarda Alba es podrà veure del 21 al 24 de maig al canal youtube del teatre.

Aquest és el primer dels Clàssics per a criatures que s’estrenaran en el marc de la programació digital del Lliure. El teatre ha demanat a quatre dramaturgs i dramaturgues catalans que adaptin quatre clàssics de la literatura dramàtica universal per ser explicats en format audiovisual, amb la col·laboració d’un il·lustrador o il·lustradora.

Propers Clàssics per a criatures

Del 28 al 31 de maig:
Terra baixa, d’Àngel Guimerà
adaptació i direcció de Pau Miró

Del 4 al 7 de juny:
Antígona, de Sòfocles
adaptació i direcció d’Helena Tornero

De l’11 al 14 de juny:
El rei Lear, de William Shakespeare
adaptació i direcció de Jordi Oriol

Compra d’entrada i accés a l’espectacle
El Lliure també estrena una nova manera de fer arribar el teatre al públic: un cop comprada l’entrada, el primer dia de funció l’espectador rebrà un correu electrònic amb un enllaç a la Sala online del Lliure per poder accedir a l’espectacle.

 Tendències

Albert Marimon, de La Cava de Tàrrega, proclamat Cuiner de l’Any de l’edició d’enguany del Fòrum Gastronòmic

24/02/2013
Escenaris

“Concierto Concepto” dels Brodas Bros

17/12/2012

Torna al Palau el concert-espectacle adreçat a tots els públics My Favorite Things amb el Cor Infantil de l’Orfeó Català

29/06/2015

El seu cant transmet la textura més fina i la melodia més calorosa d’una havanera

03/05/2018 05'26''