Edició 4.807 (des del 27/09/2007)
Edició 4.807 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 18 setembre 2014

“CANTS OBLIDATS” de Taller de Músics guanya el Premi Puig-Porret

El projecte posa en valor la tradició dels cants flamencs, aflamencats i melismàtics en llengua catalana

El projecte de creació i recerca dels cants flamencs, aflamencats i melismàtics en llengua catalana, “CANTS OBLIDATS. Explorant el llegat dels cantadors gitanos catalans”, impulsat per Taller de Músics s’ha adjudicat la present edició del Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical. La proposta guanyadora vol posar en valor i difondre entre el gran públic la tradició flamenca de la comunitat gitana a Catalunya.

El veredicte s’ha fet públic avui dijous just abans del concert inaugural del Mercat de Música Viva de Vic. El jurat ha escollit el projecte “Cants Oblidats” entre una trentena de propostes. 

El jurat ha valorat especialment l’interès sociològic, cultural i també musicològic del treball de recerca “d’un patrimoni desconegut i fascinant com el dels gitanos catalans cantant en la seva llengua, així com el valor integrador que té el fet d’assumir com a pròpia una tradició musical associada històricament a la llengua castellana”. 

Concretament, el treball es centrarà en un dels seus principals referents, Joan Clota “Nen”. A partir d’una recerca etnogràfica, històrica, literària i musicològica desembocarà en un treball discogràfic i en un espectacle pensat per donar a conèixer aquest univers musical desconegut. 

La proposta guanyadora vol dilucidar les modalitats estilístiques pròpies i específiques dels gitanos catalans en el cant flamenc, promoure aquests cantadors a un públic majoritari i demostrar la validesa estètica i conceptual de la llengua catalana per a tot tipus de cants, inclòs el flamenc. 

La Fundació Privada Puig-Porret dota el premi amb 10.000 euros, sent el guardó amb major dotació econòmica de Catalunya. Això permetrà desenvolupar el projecte “Cants Oblidats” que culminarà en un treball discogràfic, i un espectacle musical i audiovisual que s’estrenarà al Mercat de Música Viva de Vic de l’any vinent. 

Cants Oblidatsmercat de música vivapremi puig-porrettallers de músics

Escenaris

Clàudia Cedó porta al festival Love, una obra construïda des del projecte social Escenaris Especials

29/11/2019
Cinema

Dues mirades, dos directors

23/09/2010 01:30
Escenaris

El Teatre Lliure acull la XV edició dels Premis de la Crítica Teatral de Barcelona

21/01/2009
Tendències

Es consitueix l?European Live Art Archive

09/12/2010

El Teatre Kursaal de Manresa reinicia la programació amb l’espectacle multidisciplinar Flotados XL

Un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer 2019

Redacció.- El proper dimecres 25 de novembre el Kursaal de Manresa obre de nou les portes al públic, després de 3 setmanes de tancament forçat per la pandèmia de la covid-19, i ho fa amb l’espectacle amb el què havia de celebrar els 5.000 dies de la seva reinauguració, el passat 30 d’octubre. La notícia […]