Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 3 abril 2020

CaixaForum obre una finestra a la fotografia urbana

Les instantànies de grans fotògrafs del segle XX com Brassaï, Aleksandr Ródtxenko i Valérie Jouve ompliran els canals de Twitter, Facebook i Instagram de CaixaForum.

Redacció.- CaixaForum ha iniciat una programació especial de continguts digitals relacionats amb la fotografia urbana, mantenint el seu suport a la campanya #JoEmQuedoACasa. Després del tancament dels seus centres culturals degut a la crisi del coronavirus i amb l’objectiu de seguir difonent la cultura, la Fundació ”la Caixa” ha llançat aquest dimecres una línia especial de continguts digitals a les seves xarxes amb motiu de l’exposició Càmera i ciutat, que es va poder veure fins a principis de març i que està previst que més endavant està previst que obri a Madrid.

Amb la finalitat de dur a l’àmbit digital l’experiència CaixaForum, els canals de Twitter, Facebook i Instagram dels centres culturals de la Fundació ”la Caixa” aprofundiran durant els propers dies en com els fotògrafs i cineastes han documentat al llarg del segle XX la ciutat moderna, on en l’actualitat viu més de la meitat de la població mundial.

Les xarxes s’ompliran de les històries més curioses i destacades de grans fotògrafs de l’últim segle com Brassaï, Aleksandr Ródtxenko, Valérie Jouve, Pilar Aymerich i Carlos Pérez de Rozas i les seves instantànies, que donaran testimoni de la transformació i moments més transcendents de la història social, política, econòmica, urbanística y arquitectònica de grans urbs.

Al llarg dels propers dies, també s’emetran conferències en streaming a càrrec de l’escriptor i periodista Albert Lladó, qui parlarà de La ciutat invisible que es troba als marges i perifèries, mentre que el filòsof Ramón del Castillo traçarà grans línies sobre La ciutat imaginada, como aquelles urbs idealitzades per arquitectes y urbanistes, però que també pot ser transformada per las visions i accions dels seus habitants.

A més, s’oferiran llistes musicals i recomanacions de pel·lícules que faran viatjar als usuaris a les ciutats més somiades amb propostes com La grande bellezza, de Paolo Sorrentino; Lost in traslation, de Sofia Coppola, y El cielo sobre Berlín, de Wim Wenders, entre d’altres.

Altres propostes passaran per impulsar l’activitat participativa La ciutat des de la teva finestra, que animarà als usuaris a compartir imatges des de casa seva inspirades en temps de confinament. En aquesta línia, s’oferiran pautes d’inspiració basades en vídeo-tutorials o fotografies de grans mestres per donar ales a la imaginació i crear, per exemple, skylines a base d’elements casolans, com caixes i ampolles.

Caixaforumciutatfotografiaxarxes digitals

Lletres

La Setmana del Llibre en Català tanca la 36a edició amb un èxit de participació d’expositors i de públic

17/09/2018
Tendències

Tot a punt per l’obertura del Centre de Visitants del Gironès

24/03/2011
Escenaris

ESPECIAL SENGLAROCK Amaral, Obrint Pas i Carles Belda, èxit sense precedents

03/07/2008 3:50''
Música

Gladdy Wax a Barcelona

09/03/2013

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]