Edició 4.701 (des del 27/09/2007)
Edició 4.701 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 24 novembre 2019

CaixaForum Barcelona acull de nou el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona

Redacció.- Amb gairebé una setmana de projeccions i tallers que aposten per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat, aquest any el Festival Inclús de Cinema i Discapacitat de Barcelona inaugura amb l’spanish western Sordo d’Alfonso Cortés-Cavanillas. El co-guionista, Juan Carlos Díaz, obrirà la setmana del cinema més compromès, en representació d’un llargmetratge ambientat el 1944, centrat en el personatge d’Anselmo, un maqui que quedarà sord en una acció de sabotatge, que compta amb 20 candidatures als Premis Goya.

En aquesta 7ª edició, el festival vol fer experimentar emocions diferents i sorprenents… Humor, bellesa, tendresa i, sobretot, cap tabú, oferint tot allò que sempre s’ha volgut saber sobre la diversitat funcional i es tenia por de preguntar. Amb aquesta complicitat es podrà compartir butaca amb directors de tot el món, els quals aportaran la seva visió personal i cultural.

La Selecció Oficial de documentals i ficció que es projectaran a l’auditori de CaixaForum inclou 19 obres seleccionades entre més de 330 arribades d’una llarga lista de països del món: Suïssa, Alemania, India, EEUU, Xile, Austràlia o Espanya, entre d’altres.

Amb sis premières espanyoles i dues europees, comptarem amb la presència dels directors i els guanyadors de les diferents categories –previ pas pel jurat– es coneixeran en la gala de cloenda del dia 1 de desembre.

Un festival consolidat i amb personalitat Inclús segueix en la línia d’abordar de cara, de forma respectuosa i sense tabús, temes que, malgrat ser una realitat del dia a dia, romanen als marges de l’art i la societat. Amb les peces audiovisuals, hi ha altres activitats com tallers escolars, activitats familiars, experiències sensorials, mostres d’innovació tecnològica, el teatre inclusiu i el ja establert concurs per entitats Posa’t a la nostra pell.

L’edició 2019 presenta dues grans novetats, que nèixen amb l’objectiu d’establir-se dins la programació que any rere any vol acollir encara més públic.

D’una banda l’activitat Cinema blau, una projecció fora de concurs oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats dels infants amb TEA, creant un ambient segur i activitats anticipades al públic. I d’altra, Cinema en signes, una mostra de curtmetratges en llengua de signes, una plataforma tant per espectadors com per a creadors audiovisuals amb discapacitat auditiva.

Per a tots els públics… de veritat

Una de les iniciatives de més valor del festival és l’adaptació de tot el que implica l’esdeveniment. Les pel·lícules han estat subtitulades per a persones amb problemes d’audició, audiodescrites per a discapacitat visual i compten amb la presència d’intèrprets de llengua de signes.

Es tracta d’un pas més cap a endavant d’un certamen que el passat 2018 va comptar amb prop de 2.500 espectadors, impulsat per l’Associació Inclús i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, i que organitza la productora Fish Muvi, amb l’ajuda de les administracions públiques, la Fundació Grupo Sifu, la Fundació SGAE, i Apropa Cultura, entre d’altres.

Inclús s’inscriu en el marc d’una ciutat com Barcelona, pionera en innovació i inclusivitat, amb la voluntat de ser una ciutat que fan les persones, i s’està convertint en una cita anual de l’agenda cultural.

 

barcelonaCaixaforumCaixaForum Barcelonacinemadiscapacitatfestival inclús

ArtsTendències

Nous membres i nova etapa per a la cultura contemporània a Barcelona

15/07/2012 02:58
Escenaris

Mario Benedetti serà homenatjat a BARNASANTS per set cantautors uruguaians

04/02/2011
Escenaris

Sílvia Escuder i Santi Ricart de la mà de Lluís Baulida presenten a Temporada Alta Anònim Venecià

12/10/2013
Lletres

Fins als borbons, 38 dibuixants emPalmats

13/04/2013

Cristina Mejías i Ignasi Aballí protagonistes a la Blueproject Foundation durant tot l’agost

L'exposició You Can't Leave Fingerprints on Stone, de Cristina Mejías, es podrà visitar fins al 4 d'octubre

Redacció.- La Blueproject Foundation tindrà obertes les portes al públic durant tot el mes d’agost, amb horari reduït de dimarts a diumenge de 12 a 19 h i amb les mesures necessàries d’aforament, desinfecció i neteja, exigides per la Covid-19. L’ús de mascaretes és obligatori però no cal reserva prèvia per a les visites a la fundació, que […]