Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 9 desembre 2018

De com Bruce Lee va ballar txa-txa-txa. Hiroshima presenta a Junyi Sun en col·laboració amb La Piconera

La sala Hiroshima i La Piconera presenten, al mes de gener, l'espectacle Am I Bruce Lee de Junyi Sun / Kernel Dance Theatre

Redacció.- El dissabte 26 de generHiroshima i La Piconera presenten a Junyi Sun / Kernel Dance Theatre en l’espectacle Am I Bruce Lee. És el seu primer treball en solitari i ha estat el projecte seleccionat a la convocatòria de residències artístiques que La Piconera va proposar com a projecte de col·laboració amb la sala Hiroshima.

Junyi Sun inicia el seu primer treball en solitari, Am I Bruce Lee, qüestionant diferents aspectes de l’ésser huma, emmirallant la seva identitat en un fenomen social tant reconegut com Bruce Lee. En aquest viatge l’artista vol jugar amb humor, investigar i aprofundir en la seva identitat mitjançant aquesta figura mediàtica, el cos i el moviment, per ensenyar-vos allò més gran i, així, mostrar-vos com n’és de petit.

«Sabies que Bruce Lee va ser campió de txa-txa-txa?» Així comença Junyi Sun descrivint el seu primer projecte en solitari, que neix de la seva curiositat per aquest fenomen que va representar als anys 70 el popular personatge. «Bruce Lee era un home de baixa estatura i practicant d’un estil d’arts marcials poc estès mundialment a la seva època. Com un home tan “petit” a través d’accions tan “petites” com cops de puny i puntades de peu pot transformar-se en un bé de consum tan estès?». Per a molts, Bruce Lee és un superheroi en tota regla. Els punts de connexió i paral·lelismes entre ambdos artistes (origen, recorregut professional, procés personal…) i la recerca de Sun (i de tots nosaltres) d’ideals, objectius, desitjos… o de superherois, definiran el seu treball.

Junyi Sun ha guanyat el Premi Millor Ballarí amb Dancing with Frogs de la companyia Sol Picó (Premis de la Crítica 2017) i el Premi Revelació amb Kyla, dirigit per Adrian Devant (Premis de la Crítica 2014). Es va iniciar en les arts marcials i ha participat en diversos projectes del món del cinema, la televisió i el teatre. Com a ballarí ha treballat amb diverses companyies i artistes com Toni Mira, SenZaTemPo, Vero Cendoya, Roberto G. Alonso, Jérôme Bel, entre d’altres. Actualment dirigeix Kernel Dance Theatre, una companyia de dansa fundada a Barcelona. Durant aquests anys la companyia ha creat diversos projectes que han participat a diferents certàmens i festivals nacionals com Sismògraf, Maldà en Dansa o Festival Bucles, entre d’altres.

Junyi Sun proposa, a més a més, un taller de dansa i arts marcials.

arts marcialsbarcelonadansa

Escenaris

El Sismògraf comença amb una programació extensa per acostar la dansa a tots els públics

20/04/2017
Cinema

Tot el cinema en una maleta: una iniciativa de la Filmoteca de Catalunya i del Museu del Cinema per als més joves

06/03/2016

L’Ajuntament de Girona i l’empresa Nataliton SL signen un conveni de donació d’un vitrall de l’artista Domènec Fita

28/07/2015
Lletres

Assumpta Montellà presenta el llibre “El silenci dels telers”

19/10/2012

L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]