Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 8 desembre 2019

La Bonne atorgarà el Premi Joves Creadores 2019, guardó que reconeix el talent cinematogràfic en perspectiva feminista

L’estrena del curtmetratge tindrà lloc el mes de juliol en un cinema de Barcelona

Redacció.- El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col·laboració amb l’ICUB i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, atorgarà, el dilluns 9 de desembre el Premi Joves Creadores 2019. El guardó té l’objectiu d’incentivar la producció i la creació audiovisual amb perspectiva feminista de les dones joves de la ciutat, així com promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre la capacitat de resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat.

“Els nostres cossos”, al centre del debat

La convocatòria està inspirada pel lema “Els nostres cossos”. Una oportunitat per representar a través del llenguatge audiovisual la relació amb el nostre cos. Alhora que permet donar visibilitat als cossos no normatius i dissidents, i reivindicar el cos com a temple i font de plaer.

En aquesta línia, el mateix dia del lliurament del Premi, se celebrarà la taula rodona “Dels cossos a la pantalla”, per reflexionar al voltant de la representació dels nostres cossos en l’audiovisual i qüestionar-nos: ens sentim còmodes amb la imatge que el cinema i l’audiovisual projecta dels cossos de les dones? És el cos un territori de conflicte representacional? Quin paper hi juga la mirada de la creadora? i l’actriu que hi posa el cos i la veu? Quin tractament reben els cossos dissidents? Quines estratègies de representació feminista i antiracista es poden emprar?

Tania Adam, periodista i productora cultural, fundadora i editora de Radio África Magazine, presentarà l’acte i moderà la taula, que també comptarà amb Cloe Masotta, crítica, analista i docent de cinema i art contemporani; Júlia Barceló, actriu; Sally Fenaux, realitzadora audiovisual i Marta Vergonyós, artista multidisciplinar i directora de La Bonne.

 

audiovisualdonesfeminisme

Escenaris

Dos monòlegs dramàtics amb Àngels Gonyalons i Emma Vilarasau

29/11/2009
Cinema

“Kingsman: Servicio Secreto”, nova comèdia d’acció del director de “Kick-Ass” amb Colin Firth i Samuel L. Jackson

27/02/2015

David Selvas dirigeix una de les obres més famoses d’Oscar Wilde

18/04/2018
Cinema

“Ahora me ves 2”, ara amb Daniel Radcliffe

22/07/2016

Els pianistes Varvara i Alexei Volodin arriben a L’Auditori de Barcelona amb la direcció de Duncan Ward i Valery Gergiev

La Banda fa l'estrena absoluta d'una obra de Jordi Cervelló

Redacció.- La temporada d’hivern de L’Auditori de Barcelona ja està en dansa i arriba aquest mes de gener amb una destacada presència del piano. La pianista russa Varvara, una de les solistes amb més renom de l’actualitat, se suma a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per interpretar el Concert per a piano […]