Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 8 desembre 2019

La Bonne atorgarà el Premi Joves Creadores 2019, guardó que reconeix el talent cinematogràfic en perspectiva feminista

L’estrena del curtmetratge tindrà lloc el mes de juliol en un cinema de Barcelona

Redacció.- El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col·laboració amb l’ICUB i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, atorgarà, el dilluns 9 de desembre el Premi Joves Creadores 2019. El guardó té l’objectiu d’incentivar la producció i la creació audiovisual amb perspectiva feminista de les dones joves de la ciutat, així com promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre la capacitat de resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat.

“Els nostres cossos”, al centre del debat

La convocatòria està inspirada pel lema “Els nostres cossos”. Una oportunitat per representar a través del llenguatge audiovisual la relació amb el nostre cos. Alhora que permet donar visibilitat als cossos no normatius i dissidents, i reivindicar el cos com a temple i font de plaer.

En aquesta línia, el mateix dia del lliurament del Premi, se celebrarà la taula rodona “Dels cossos a la pantalla”, per reflexionar al voltant de la representació dels nostres cossos en l’audiovisual i qüestionar-nos: ens sentim còmodes amb la imatge que el cinema i l’audiovisual projecta dels cossos de les dones? És el cos un territori de conflicte representacional? Quin paper hi juga la mirada de la creadora? i l’actriu que hi posa el cos i la veu? Quin tractament reben els cossos dissidents? Quines estratègies de representació feminista i antiracista es poden emprar?

Tania Adam, periodista i productora cultural, fundadora i editora de Radio África Magazine, presentarà l’acte i moderà la taula, que també comptarà amb Cloe Masotta, crítica, analista i docent de cinema i art contemporani; Júlia Barceló, actriu; Sally Fenaux, realitzadora audiovisual i Marta Vergonyós, artista multidisciplinar i directora de La Bonne.

 

audiovisualdonesfeminisme

Lletres

Voteu en gran

26/09/2015
Música

El Cor de Cambra i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra estrenen cicle al Palau

21/01/2019
Exposicions

Els ?Enllaços i desenllaços? de Manolo Sierra, a la sala Parés de Barcelona

02/02/2010
Música

“Simfonia del vent i de les pedres” ret homenatge a Sangtraït en format simfònic

24/05/2016

Aquest dissabte comença el festival Strenes

Es realitzarà del 4 al 19 de juliol a l'Auditori

Redacció.- El Festival Strenes de Girona obre per fi les portes aquest dissabte amb un concert únic que pràcticament ha exhaurit les entrades. Serà l’homenatge al clàssic “Unplugged de Nirvana” que enguany celebra 25 anys. Tancarà el primer cap de setmana Sopa de Cabra, que ja ha penjat el cartell de “No queden entrades” en […]