Edició 4.428 (des del 27/09/2007)
Edició 4.428 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 5 juliol 2018

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs de Palafrugell celebra la X edició i commemora el 20è aniversari de la mort de Xavier Miserachs amb l’exposició inèdita “Costa Brava Show”

La Biennal, centrada en fotografia documental, difon el treball de grans figures nacionals i internacionals, dona suport a l’obra de joves fotògrafs i descobreix treballs de fotògrafs anònims de la comarca que han documentat la història recent del país.

Redacció.-Enguany la Biennal commemora el 20è aniversari de la mort de Xavier Miserachs(Barcelona, 1937-1998), un dels fotògrafs més importants del país, premi Gaziel (1997) i Creu de Sant Jordi (1998), i que va establir una estreta relació amb l’Empordà des dels anys seixanta.

La Biennal ret homenatge a Xavier Miserachs amb l’exposició Costa Brava Show, una mostra inèdita amb fotografies del llibre homònim editat l’any 1966 per Kairós −amb textos de Manuel Vázquez  Montalbán i Peter Coughtry− i considerat avui en dia un clàssic i una peça de col·leccionista.

L’exposició, comissariada per la Biennal de Fotografia, mostra una selecció de 24 còpies úniques en blanc i negre i en colorreenquadrades seguint el format original del llibre. Les imatges remeten als primers anys del turisme al país i a la relació amb les formes de vida més tradicionals, amb una mirada documental, irònica i amb el peculiar sentit de l’humor de Xavier Miserachs.

Miserachs va realitzar diversos reportatges fotogràfics sobre l’incipient turisme que va transformar la societat i el paisatge de la comarca, i a la dècada dels vuitanta es va establir a Esclanyà −a tocar de Palafrugell−. Alguns dels llibres fotogràfics de Xavier Miserachs han configurat durant dècades les imatges de Barcelona i de la Costa Brava. Destaquen Costa Brava Show (1966) i Barcelona. Blanc i Negre (1964), entre molts altres. Un any després de la seva mort, un grup d’amics i amants de la fotografia van retre-li homenatge amb la celebració de la primera Biennal.

> Informació complementària

Costa Bravaexposicio fotograficafotografia històricala biennalTurisme Gironès

Escenaris

La companyia Indi Gest amb el seu projecte Europa Bull, escrit i dirigit per Jordi Oriol guanya el XII Premi Quim Masó a la producció teatral

24/10/2018

Aquest abril Hiroshima estrena producció pròpia de mans de dos artistes catalans, Albert Arribas i Francesc Cuéllar,

10/03/2019

S’apropa la Festa Major 2025 de Santa Cristina D’Aro

20/07/2015
Exposicions

La Fundació Foto Colectania presenta un àlbum inèdit amb 76 fotografies d’època de Joan Colom

18/06/2011