Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 13 gener 2020

Les Bernardes engega temporada amb obres d’artistes com Picasso, Warhol i Balthus

La Casa de Cultura del Gironès Les Bernardes dedica el 2020 a L'art de col·leccionar somnis, amb obres d'artistes

Redacció.- La temporada del 2020, que porta per títol Perspectives des de la perifèria, mostra l’obra de 23 artistes provinents de països com Argentina, Itàlia, els Estats Units o diversos punts de l’Estat i Catalunya.

Com a novetat de la temporada a Les Bernardes, destaca l’entrada estable de dues noves sales. D’una banda, la sala la Talaia, comissariada per Isaac Candelario, i l’Antiga Església, que acollirà l’obra del reconegut artista català Oscar Estruga. Seguint amb l’objectiu de divulgar l’art contemporani es publicaran tres llibres que acompanyaran les exposicions de Picasso, Balthus i Joan Mateu, que se centraran en els processos creatius d’aquests artistes.

Una altra de les novetats de la temporada és que el centre comissaria bona part de les exposicions del 2020 i també compta amb Laura Cornejo, Glòria Polls i Isaac Candelario.

El director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, destacar de la temporada que la programació d’aquest 2020 és fruit de l’esforç de les diferents administracions implicades per «acostar l’art contemporani al públic en general» i fer de l’equipament saltenc «un centre de referència».

Inauguració de 5 exposicions

Aquest passat divendres s’han inaugurat cinc exposicions dins la temàtica Rostres de frontera amb els artistes José Luis Pascual, Roger Biosca, Tomàs Pons i Núria Faig, també s’ha inaugurat SetsJust una mostra de set dones artistes.

A la sala Berta Casas, Fronteres, de José Luis Pascual; a la sala Photo i la sala 29 m², Retrats etíops, de Roger Biosca; a la sala Sant Jordi, Anatomia del rostre, de Tomàs Pons, i a la sala Talaia, Mirades, viatge màgic al cor de l’Àfrica, de l’anglesenca Núria Faig.

Aquestes exposicions es podran veure fins el 28 de febrer.

BalthusBernardesCasa de Cultura Les BernardesJoan Mateules bernardespicasso

Tendències

Iman Issa guanya el 1r Premi FHN MACBA

24/12/2012
Cinema

Nacho Vigalondo dirigeix ‘Extraterrestre’, una delirant barreja de comèdia i ciència-ficció

22/03/2012 02:06
Videoclips

Guillamino

20/09/2007 M:SS''
Música

Murtra, el nou disc d?Isaac Ulam

13/04/2012

Dalí: “el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, l’exposició de la reobertura

El Teatre-Museu Dalí mostra juntes per primera vegada dotze obres de l’època surrealista

Redacció.- El Teatre-Museu Dalí reobrirà aquest dissabte les seves portes després de 4 mesos de tancament a causa de la pandèmia. Ho farà amb una nova exposició temporal, Dalí: el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, que reuneix dotze obres de l’època surrealista juntes per primera vegada. Han presentat l’exposició, Montse Aguer, directora dels […]