Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 5 desembre 2019

Les Bernardes dedica el 2020 a “L’art de col·leccionar somnis”

La Casa de Cultura del Gironès ha presentat la nova programació que compte amb 23 artistes d'orígens diversos

Redacció/Bonart.- La Casa de Cultura del Gironès, Les Bernardes, ha presentat la nova programació per a l’any vinent, titulada «Perspectives des de la perifèria». La presentació de la nova temporada, que ha tingut lloc a l’Hotel Nord 1901, ha anat a càrrec de Robert Fàbregas, director de Les Bernardes de Salt; Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Adam Bertran, conseller de l’Àrea de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, i les comissàries d’exposicions.

Dins d’aquest nou cicle s’hi inclou “L’art de col·leccionar somnis”, concepte que engloba les obres de l’espai 29m2, en el que es destaquen obres d’artistes mundialment famosos com Pablo Picasso, Andy Warhol i Balthus. Així mateix, al llarg de l’any el cicle expositiu també posarà en valor les exposicions de Joan Mateu, Regina Saura, José Luis Pascual, Jordi Abelló o El Xupet Negre.

En total, s’han programat 23 artistes amb orígens tan diversos com l’Argentina, Itàlia, França o els Estats Units. També es mostraran autors provinents de Madrid, Múrcia i el País Basc, que n’acompanyaran d’altres de Salt, Barcelona, Tarragona i Martís.

Com a novetat, destaca l’entrada estable de dues noves sales: la sala La Talaia, comissariada per Isaac Candelario, i l’Antiga Església, que acollirà l’obra del reconegut artista Òscar Estruga, de Vilanova i la Geltrú i resident a Madrid. Seguint amb l’objectiu de divulgar l’art contemporani, es publicaran tres llibres paral·lelament a la realització de les exposicions de Picasso, Balthus i Joan Mateu, centrats en els processos creatius d’aquests artistes.

El director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, ha destacat amb satisfacció que la programació del nou any s’ha fet gràcies a l’esforç important de les administracions «per acostar l’art contemporani al públic en general, i és degut al fet que Les Bernardes ja és un centre de referència a Catalunya». El director saltenc admet que el cicle encetat fa tres anys, anomenat «Perspectives des de la perifèria», és una aposta arriscada, «perquè volem que sigui una aposta clara per l’art contemporani més compromès amb la societat i els seus problemes».

Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona, ha volgut remarcar que aquesta idea de perifèria «presenta l’art com alguna cosa més que una impressió visual: l’art com a element trencador, que pretén modificar la societat a través de la reflexió que provoca individualment». Així mateix, el vicepresident ha destacat que des de la Diputació «cooperem amb els principals agents i iniciatives culturals del territori» i ha afegit que «és important donar suport a iniciatives com aquesta», que fomenten i dinamitzen «la cultura artística i de qualitat i l’apropen als ciutadans».

Adam Bertran, conseller comarcal de Cultura del Gironès, destaca l’esforç que es fa des de Les Bernardes per divulgar l’art contemporani a la comarca: «És evident que Les Bernardes assumeix un rol cada cop més important dins l’àrea metropolitana i es suma a les propostes ja existents enfortint el teixit cultural del Gironès».

Una altra de les novetats és que el centre comissaria bona part de les exposicions del 2020, per a les quals també compta amb Laura Cornejo, Glòria Polls i Isaac Candelario.

bonartCasa de Cultura Les Bernardesles bernardes

Cinema

Un film de Frank Miller, director de Sin City

31/12/2008 4:11''
Tendències

Neixen els nous Premis Ciutat de Girona per a projectes audiovisuals

31/01/2013
Arts

Nova obra de Jaume Plensa al paisatge de Barcelona

13/06/2012
Escenaris

Sidonie, Facto Delafé y las Flores Azules i Nosomosnovios, al Festival Ritmes

11/07/2008

Un projecte de la Universitat de Girona recorre la història i el present de 10 barris de la ciutat

Hi han participat 40 alumnes del Grau de Comunicació Cultural

Redacció.- La Universitat de Girona acaba de presentar el projecte “Itinerari pels barris de Girona”, una plataforma digital que permet conèixer la història i el present de 10 barris de la ciutat a través de vuit itineraris. El treball, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, va destinat als gironins i gironines per […]