Edició 4.668 (des del 27/09/2007)
Edició 4.668 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 16 setembre 2019

La Beckett celebra els seus 30 anys de vida amb una temporada dedicada a la mort

El cicle Memento Mori. Recordem-nos de morir, inclou espectacles, xerrades, lectures, concerts i altres activitats

Redacció.- La Sala Beckett celebra el seu 30è aniversari amb una temporada molt especial. El 22 de desembre del 1989, Samuel Beckett moria a París i la Sala Beckett tot just iniciava una vida de creació, formació i recerca. Mort i vida en un mateix final d’any.

Mort i vida que la Beckett celebra 30 anys després, amb una temporada sencera dedicada a aquest binomi: Samuel Beckett i la mort. Una temporada d’espectacles i activitats que ens retrobin d’una banda amb algunes de les obres més emblemàtiques de l’autor i que ens connectin amb una idea i una consciència de la mort la qual sembla que ignorem. La temporada és una invitació a mirar-nos la mort de cara i a reconèixer-hi una condició immanent de vida.

Així, al voltant dels espectacles que ens donaran noves visions de la mort, es durà a terme un programa d’activitats organitzades amb l’ajut de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya): lectures, xerrades, tallers, col·loquis postfunció i fins i tot una ‘Noche de muertos’ inspirada en la mort a Mèxic que se celebrarà la nit del 31 d’octubre.

Autora i companyies residents
Denise Duncan serà l’autora resident de la Sala Beckett, seguint l’estela de Marilia Samper, Clàudia Cedó i Victoria Szpunberg. Assumeix l’encàrrec d’escriure una nova obra i, a més, s’incorpora com a dramaturga i assessora de l’equip artístic del teatre.

La Beckett també acull al llarg de la temporada tres companyies residents, que estrenaran les seves propostes a la sala en els mesos de febrer a maig. La primera és La Virgueria, que estrenarà Demà, un text d’Helena Tornero, dramaturga amb qui comparteix l’ADN de la reflexió i la consciència social. Les Bianchis seran la primera companyia resident de teatre familiar a la Beckett, i estrenaran I aleshores… què?, un text de Clàudia Cedó dirigit per Israel Solà que parlarà als infants sobre la mort. Finalment, The Mamzelles estrenaran un text de Bàrbara Mestanza, Todas las flores, situat en un convent on, noies embarassades que esperen la vida s’adonen que arriba l’apocalipsi.Lletres

La desena edició del concurs literari Ficcions compta amb un total de 2.210 participants de 233 centres educatius

17/01/2018
Exposicions

World Press Photo

08/12/2012
Cinema

La gala dels VI Premis Gaudí tindrà lloc el diumenge 2 de febrer de 2014

20/01/2014
Música

Francesc Ubanell presenta el X Festival de Jazz de Girona

21/09/2010 3:59

El Teatre Auditori de Granollers acull la projecció d’Assedegats, dirigida per Oriol Broggi

Una projecció en directe del nou espectacle de La Perla 29, amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona

Redacció.- El proper dilluns 13 de juliol a les 19.30 h es podrà veure a la pantalla de la Sala Gran del Teatre, en streaming, des de la Biblioteca de Catalunya, l’obra Assedegats, l’últim muntatge de La Perla 29, en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona. El Teatre Auditori projectarà la funció en directe del 13 de […]