Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 20 abril 2019

BarnaSants porta Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra a l’Alguer

El duet rememorarà el seu disc del 79 aquest proper dijous 25 d’abril a la Plaça Lo Quarter de l’Alguer

Redacció.- El projecte cultural en xarxa BarnaSants, en col·laboració amb Plataforma per la Llengua, Municipi de l’Alguer i Fondazione Alghero, fidel al seu objectiu de portar la cultura i la cançó d’autor a tots els territoris de parla catalana, durà l’espectacle de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra a l’Alguer.

L’any 2017, coincidint amb la celebració dels 50 anys de trajectòria artística de la cantant mallorquina, tots dos es van retrobar per a recuperar aquell repertori tot compartint textos i músiques d’un treball antològic que es va estrenar al BarnSants, i que ara visitarà Sardenya permetent gaudir novament d’aquestes dues figures en un mateix escenari.

40 anys de Quico – Maria del Mar a l’Alguer

Tant Maria del Mar Bonet com Pi de la Serra són dues icones de la Nova Cançó, amb més de mig segle de trajectòria, que es retroben i reinventen. Fa quatre dècades Bonet i Pi de la Serra van unir les seves veus dues setmanes al Teatre Romea de Barcelona a l’espectacle Per Corpus al Romea, del qual va sorgir el disc Quico – Maria del Mar (Sony, 1979), que ara BarnaSants porta en directe aquest proper dijous 25 d’abril (coincidint amb la commemoració de l’alliberament antifeixista d’Itàlia) a la Plaça Lo Quarter (18h).

La història i dades del concert i el disc Quico – Maria del Mar

El Teatre Romea de Barcelona va acollir entre el 8 i 17 de juny del 1979 la tanda de recitals Per Corpus de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra junts al Teatre Romea. Posteriorment van enregistrar el disc Quico – Maria Del Mar (SonyMusic, 1979) als estudis Moraleda de Barcelona. Amb el temps ha esdevingut un dels discs imprescindibles en la història de la cançó.

Tot i que el recital va ser llarg, amb repertori propi dels dos cantants, el disc recollia també cançons de Pau Riba, Robert Charlebois, Li Po i Stevie Wonder, i per primera vegada la cançó «Petita festa» de Toti Soler i «Jim», que es va convertir en un clàssic de Maria del Mar Bonet.

Els músics que van intervenir tant en aquells nits del Teatre Romea com a la gravació del disc van ser -a més de Quico Pi de la Serra-: Manel Camp, Gabriel Rosales, Albert Moraleda, Pipo Tudurí, Santi Arisa i Aureli Vila. Els arranjaments van ser a càrrec de Manel Camp i van marcar l’inici d’una col·laboració que els va portar a gravar junts dos discos més endavant: Ben a prop (1989) i Blaus de l’ànima (2011).

BarnaSants per la Llengua

El Barnasants teixeix ponts per potenciar la llengua i la cultura catalanes articulant projectes culturals a tot el territori de parla comuna. I ho fa amb la complicitat de la Comune de l’Alguer, la Fundació Alghero i la Plataforma per la Llengua. Mitjançant un conveni de col·laboració de tres anys amb l’Ajuntament de L’Alguer i que també inclou Plataforma per la Llengua, ha donat lloc al projecte Barnasants per la Llengua. La proposta obre un moviment d’artistes d’anada i tornada entre els Països Catalans i L’Alguer i promou activitats que van més enllà de la música a la ciutat, protagonitzades pels músics programats.La plaça dibuixa, urban sketching a la Sala Llimona

29/06/2015
Música

Comença el Barcelona Acció Musical, la mostra de música independent

21/09/2011 06:37

L’exposició ‘No m’expliquis cuentos xinos’ arriba a Vilanova i la Geltrú

31/12/2008
Lletres

Es publica Els Borbons en pilotes en format de butxaca

10/06/2012

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]