Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 23 febrer 2012

BarnaSants i Lomography col·laboren en la campanya ?Nosaltres som la cultura?

Ho fan amb curtmetratges realitzats amb la càmera LomoKino on alguns dels artistes del Festival conviden a reflexionar sobre la situació de la cultura

La XVII edició de Barnasants ? Cançó d?Autor ha realitzat per a la seva edició de 2012 una campanya de 9 curtmetratges de 41 segons amb la càmera lomogràfica LomoKino. Actualment 5 dels 9 curts estan disponibles al Canal Vimeo del festival.

Cada curtmetratge està protagonitzat per una artista programat/da en aquesta XVII edició: Sanjosex, Anna Roig i l’Ombre de ton Chien, el Niño de la Hipoteca, Pulpopop, L’Etern Retorn, Cesk Freixas & Pau Alabajos, Roger Mas & La Cobla de Sant Jordi, Mazoni i La Banda Municipal del Polo Norte, que actuen a finals d’aquesta setmana, el divendres 24 i el dissabte 25 de febrer respectivament.

El món de la cultura s’està veient greument afectat per la crisi i per les retallades en la matèria, per aquesta raó els  curts formen part de la sèrie ?Nosaltres som la cultura?. Cada artista mostra una frase que busca fer-nos reflexionar sobre la situació de la cultura en el context actual. Frases o paraules carregades de sentit, escollides minuciosament per transmetre un missatge que cadascú sabrà interpretar, tant creadors com consumidors.

El Festival BarnaSants sempre ha apostat per altres disciplines més enllà de la música: artistes plàstics, fotògrafs i il·lustradors han anat donant lloc poc a poc a la que està considerada una de les millors cartelleries entre els festivals de música. Aquesta any s’ha apostat també pel cinema de petit format, gracies a la càmera lomogràfica que filma amb rodets de 35mm.

La LomoKino transmet un missatge de proximitat, d’accessibilitat, de quelcom que pot ser creat per el públic en general. Aquesta autenticitat i manualitat que la caracteritzen ens fan retrobar el cinema i sensacions que l’era digital ens ha anat fent perdre. Aquest cinema de petit format comporta a més un treball en equip que la fotografia no acostuma a comportar. El resultat son petites pel·lícules, totalment d’autor, experimentals i espontànies que no amaguen errors ni defectes i compten amb la complicitat dels artistes mostrant el moment tal i com va ser. Son petits fragments de realitat molt fidels i sense maquillatge ni repeticions.

> Informació complementària

culturafestival

Escenaris

Joan Ollé porta al Lliure de Montjuïc la divertidíssima À la ville de… Barcelona!

07/10/2013
Escenaris

El grup Le Croupier, en aquesta ocasió, està acompanyat dels cantants i intèrprets Faló Garcia, Xevi Quiño, Toni Huertas, David Benítez i Josep Picot.

28/10/2014 04:37
Escenaris

Arrenca la 9a temporada de Blanca Desvelada, 12 personatges magistralment interpretats per Alejandra Jiménez-Cascón

05/01/2020
Exposicions

La nova edició d?OVNI reflexiona sobre la des_realitat

20/02/2011

El Mercat de Música Viva de Vic presenta una àmplia oferta digital i actuacions presencials al setembre

El MMVV se celebrarà del 14 al 19 de setembre amb l’objectiu prioritari de promoure la contractació de concerts

Redacció.-  El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) encara una 32a edició excepcional, adaptada a les circumstàncies actuals. Enmig de la crisi causada per la Covid-19, el Mercat es reinventa per continuar oferint una àmplia oferta als professionals del sector i una programació singular i diversa carregada d’estrenes per a tots els públics. El […]