Edició 3.771 (des del 27/09/2007)
Edició 3.771 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 9 juliol 2013

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Inxa Impro Quartet, Marsupialis i Les Violiles finalistes del VI Concurs Sons

El concurs Sons de la Mediterrània és la plataforma més important per a la promoció i difusió dels artistes catalans de folk emergents

La formació d’esperit nòmada Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, el quartet de jazz-folk Inxa Impro Quartet, el quintet de folk Marsupialis i la jove banda Les Violiles han estat elegits finalistes del VI Concurs Sons de la Mediterrània. La final tindrà lloc durant la primera jornada de la Fira Mediterrània de Manresa, el 7 de novembre a la Taverna de la Fira. Un total 48 grups i solistes d’arreu dels Països Catalans s’han presentat aquest any al certamen organitzat per la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra es defineix com “una gran família que reuneix nòmades moderns” i recupera cançons populars i antigues dels repertoris dels gitanos dels Balcans, de l’Orient Mitjà i de la música klezmer.

Inxa Impro Quartet és un quartet que renova la música tradicional i els seus gèneres de ball incorporant espais generosos per a la improvisació i afegint el so de la gralla a un trio de guitarra, contrabaix i guitarra.

Marsupialis és un quintet de reconeguts intèrprets del folk català que en el seu darrer projecte, Marsupialis al Liceu, recupera i adapta peces i melodies que sonaven a les festes de societat del Liceu al segle XIX.

Les Violiles reuneix al voltant de dues joveníssimes violinistes un grup de folk acústic i càlid, que combina la música d’arrel catalana amb grans influències com les de la música irlandesa.

El concurs Sons de la Mediterrània és la plataforma més important per a la promoció i difusió dels artistes catalans de folk emergents. El jurat del concurs està integrat per membres de la publicació Sons de la Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia, la Fira Mediterrània de Manresa, el Festacarrer d’Ondara, iCat.cat, el programa La Sonora (TVC) i Joventuts Musicals de Catalunya, que enguany s’ha incorporat com a nova entitat col·laboradora.

El grup guanyador obtindrà la gravació d’un disc i una gira d’actuacions que inclouran, durant l’any 2014, el festival Tradicionàrius, la Fira Mediterrània, el Circuit Folc, el Dansàneu d’Esterri d’Àneu, el Festacarrer d’Ondara i el circuit de Joventuts Musicals. A més també es dipsosarà d’una campanya de publicitat a la web Sons de la Mediterrània, la revista Enderrock i l’emissora iCat.cat.

El número d’agost de la revista Enderrock publicarà informació detallada sobre cadascun dels quatre finalistes, i també sobre els grups inscrits en aquesta edició del concurs. A més, la música dels quatre finalistes s’inclourà en el CD recopilatori de la Fira Mediterrània 2013, que s’encartarà amb el número d’Enderrock d’octubre.

> Informació complementària

actuacionsgrupsmusica

Escenaris

La dona justa

22/03/2010
Escenaris

Sònia Gómez estarà fins el 19 de setembre al Mercat de les Flors, amb el seu darrer espectacle

15/09/2010
Tendències

Santiago Vidal és la cara més coneguda de l’equip de juristes que prepara un esborrany de constitució catalana

07/01/2015

Jordi Díaz protagonitzarà l’èxit “Els homes són de Mart i les dones de Venus”

04/09/2015