Edició 4.404 (des del 27/09/2007)
Edició 4.404 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 9 juny 2017

Barcelona acull el Creative Commons Film Festival

Fins l'11 de juny al Macba

Redacció.- La vuitena edició del BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival, tindrà lloc fins l’11 de juny al Museu d’Art Contemporani (Macba), Zumzeig Cinema i Àgora Juan Andrés, a Barcelona. Aquesta edició del festival continua proposant el millor cinema i audiovisual creat amb llicències lliures i potencia, a més, un espai de diàleg, coneixement i defensa de la Cultura Lliure i l’audiovisual com a eina de crítica i transformació del nostre entorn.

Aquesta edició del festival mostra obres que visibilitzen les lluites i anhels de les comunitats que es resisteixen a ser trepitjades per la inèrcia global, i que fan dels valors com el compartir, el cooperar o el cuidar-se eix central de la seva existència.

Mitjançant projectes audiovisuals diversos, col·loquis, tallers, debats i ‘shows’ experimentals el festival dibuixarà un trajecte d’anada i tornada constant entre les comunitats i el pro-comú; perquè compartir és cuidar el comú, cuidar-se i cuidar-nos.

El BccN és un festival de cinema atípic que posa al centre a les persones i als projectes audiovisuals que entenen la cultura com a bé comú, atorgant-li valors més enllà de la seva mercantilització i entenent-la com un dret fonamental de les persones. És en aquest escenari que es presentarà la plataforma CCWorld Xarxa de Comuns Audiovisuals; un portal digital col·lectiu i de propietat de la comunitat. A banda de ser un nou canal de distribució d’obres audiovisuals i projectes que plantegen models de relació ciutadana i d’explotació audiovisual alternatius, pretén ser el germen de nous festivals que es desenvolupin des de comunitats locals apoderades. Es tracta, a més, d’un dispositiu en línia que garanteix l’accés legal a les principals obres realitzades sota llicències Creative Commons o altres llicències lliures. D’aquesta manera, el BccN juntament amb grup de festivals contribuiran a la dinamització del sector audiovisual, dels artistes i de les comunitats que hi treballen.

Com cada any, totes les activitats del festival són de lliure accés fins a completar aforament. Algunes requereixen inscripció prèvia, a través del web del festival.

> Informació complementària

bccncinemacreative commonsmacba

Música

Ens rep l’innovador grup de percussió ibèrica Coetus

30/09/2013 05:27
Lletres

Toni Soler toca la polèmica de la llengua en el seu darrer llibre

17/08/2009 2:25''
Exposicions

Beulas presenta ?La despulla de la natura? al Museu d?Art de Girona

12/12/2007 4:50''
Cinema

“madre!”, el retorn de Darren Aronofsky amb Javier Bardem i Jennifer Lawrence

29/09/2017 02:11