Edició 4.036 (des del 27/09/2007)
Edició 4.036 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 9 juny 2017

Barcelona acull el Creative Commons Film Festival

Fins l'11 de juny al Macba

Redacció.- La vuitena edició del BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival, tindrà lloc fins l’11 de juny al Museu d’Art Contemporani (Macba), Zumzeig Cinema i Àgora Juan Andrés, a Barcelona. Aquesta edició del festival continua proposant el millor cinema i audiovisual creat amb llicències lliures i potencia, a més, un espai de diàleg, coneixement i defensa de la Cultura Lliure i l’audiovisual com a eina de crítica i transformació del nostre entorn.

Aquesta edició del festival mostra obres que visibilitzen les lluites i anhels de les comunitats que es resisteixen a ser trepitjades per la inèrcia global, i que fan dels valors com el compartir, el cooperar o el cuidar-se eix central de la seva existència.

Mitjançant projectes audiovisuals diversos, col·loquis, tallers, debats i ‘shows’ experimentals el festival dibuixarà un trajecte d’anada i tornada constant entre les comunitats i el pro-comú; perquè compartir és cuidar el comú, cuidar-se i cuidar-nos.

El BccN és un festival de cinema atípic que posa al centre a les persones i als projectes audiovisuals que entenen la cultura com a bé comú, atorgant-li valors més enllà de la seva mercantilització i entenent-la com un dret fonamental de les persones. És en aquest escenari que es presentarà la plataforma CCWorld Xarxa de Comuns Audiovisuals; un portal digital col·lectiu i de propietat de la comunitat. A banda de ser un nou canal de distribució d’obres audiovisuals i projectes que plantegen models de relació ciutadana i d’explotació audiovisual alternatius, pretén ser el germen de nous festivals que es desenvolupin des de comunitats locals apoderades. Es tracta, a més, d’un dispositiu en línia que garanteix l’accés legal a les principals obres realitzades sota llicències Creative Commons o altres llicències lliures. D’aquesta manera, el BccN juntament amb grup de festivals contribuiran a la dinamització del sector audiovisual, dels artistes i de les comunitats que hi treballen.

Com cada any, totes les activitats del festival són de lliure accés fins a completar aforament. Algunes requereixen inscripció prèvia, a través del web del festival.

> Informació complementària

bccncinemacreative commonsmacba

Escenaris

Catorze espectacles de gèneres diversos integren la segona temporada estable del Teatre Akadèmia

19/09/2013
Lletres

Enciclopèdia Catalana coeditarà el Premi Sant Jordi de novel·la amb Òmnium durant els propers tres anys

31/07/2018
Escenaris

Setba ret homenatge a Miguel Hernández en el centenari del seu naixement

12/01/2010
Música

Viasona celebra el seu 5è aniversari amb un projecte de microfinançament per seguir creixent

08/09/2015