Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 25 agost 2020

Barcelona Activa aplica blockchain en la validació de competències digitals

Les empreses poden contractar personal qualificat amb total seguretat i transparència

Redacció.- Davant un mercat laboral cada vegada més tecnològic, amb llocs de treball més especialitzats i processos per buscar feina més digitalitzats, Barcelona Activa ha apostat pel blockchain per tal de garantir la seguretat i transparència dels seus programes formatius. Amb l’aplicació d’aquesta eina, l’entitat vol ratificar a les empreses la validesa i veracitat dels perfils professionals que s’han format a través de la institució, contrarestant qualsevol tipus de falsificació de titulacions, certificats o mèrits.La iniciativa, impulsada amb la start-up barcelonina Vottun, s’alinia amb els objectius estratègics de Barcelona Activa, pel qual vol impulsar els ecosistemes emprenedors i innovadors, promoure les start-ups que treballen amb tecnologies emergents i potenciar els mecanismes de col·laboració publicoprivada en la transferència de coneixement. Paral·lelament, l’organització dota de valor afegit la seva oferta de formació, ja que es tracta del primer centre formatiu i entitat pública de Catalunya en aplicar la tecnologia blockchain.

 

La punta de llança del talent digital

El projecte s’ha aplicat, en un primer moment, als programes especialitzats de la IT Academy del Cibernàrium, que ofereix formació avançada en TIC orientada a la creació del talent digital que cada vegada més demanen les empreses. Aquesta tendència queda recollida a l’informe de Barcelona Digital Talent, Digital Talent Overview 2020, que destaca que en els últims dos anys la demanda de professionals digitals ha augmentat un 80%, mentre que l’oferta de professionals disponibles només ho ha fet un 23%.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha potenciat l’ecosistema digital i la generació de perfils tecnològics qualificats amb un augment de l’oferta formativa de la IT Academy, que es veurà triplicada a partir de l’any que ve.

Aquest any 2020, la IT Academy ha fet virtuals els seus programes formatius, ha posat en marxa nous cursos i ha passat a formar 185 persones diàriament i simultàniament, quasi tres vegades més que l’any anterior. Aquest increment respon a la major sensibilització de la ciutadania sobre les oportunitats de feina en el mercat de treball tecnològic, sent molts els perfils especialitzats en altres branques que decideixen canviar al sector de les TIC a través del reskilling. Per exemple, es formen els perfils professionals de Front End Developer, Back End Developer, Net Developer i Mobile Developer. Actualment, la inserció laboral a través dels programes formatius de la IT Academy és d’un 85% per les dones i d’un 70% pels homes.Turisme

Cap de Setmana Ibèric del Museu d’Arqueologia de Catalunya

27/09/2016
Cinema

A la recerca d’un mateix

24/06/2010 01:39
Videoclips

No puc oblidar

23/05/2011 02:41
Exposicions

Blanc i negre

27/11/2012

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació promouen la reactivació econòmica i laboral

Redacció.- Amb el principal objectiu d’ajudar a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats laborals, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebran conjuntament del 21 al 23 de setembre al recinte de Montjuïc amb les màximes mesures de seguretat i prevenció. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través […]