Edició 4.745 (des del 27/09/2007)
Edició 4.745 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 24 juliol 2018

La Banda Municipal de Barcelona porta la música de l’Studio Ghibli al Grec

La cita anual de la formació a la Sala Montjuïc té com a protagonista la música de l'oscaritzat compositor japonès de bandes sonores Joe Hisaishi

Redacció.-La Banda de Barcelona torna a la Sala Montjuïc, el cinema a l’aire lliure que s’instal·la al Fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montuïc, per interpretar una selecció de temes d’algunes de les bandes sonores més conegudes de l’Studio Ghibli. El concert forma part de la programació del Grec Festival i començarà a les 20.30 h.

Des de que va obrir les seves portes l’any 1985, el Ghibli s’ha convertit en uns dels estudis d’animació més famosos del Japó i del món. Les seves pel·lícules, que es caracteritzen per combinar la tradició japonesa amb un món fantàstic proper a l’Anime, tenen un component fonamental que són les bandes sonores, algunes de les quals han estat escrites pel reconegut compositor Joe Hisaishi.

Les músiques d’aquest autor sonaran amb fragments del Viatge de Chihiro (guanyadora de l’Òscar a la millor pel·lícula d’animació l’any 2002), El meu veí TotoroLa princesa MononokoeKiki, l’aprenent de bruixa i Nausicaä de la Vall del Vent, que seran interpretats per la Banda Municipal de Barcelona i la batuta de la seva subdirectora, Beatriz Fernández.

Després del concert s’emetrà La ciutat de les lluernes, primera pel·lícula d’un dels fundadors de l’Studio Ghibli, Isao Takahata, mort el mes d’abril d’aquest any.

Amb el concert al Grec Festival, la Banda Municipal de Barcelona marxa de vacances fins el setembre. Durant el mes de juliol la històrica formació ha fet dos exitosos concerts a la plaça del Rei de Barcelona i a l’Hospital de Sant Pau. A més, com a part del cicleConcerts a la Ciutat, ha visitat alguns barris de Barcelona per posar música a les Festes Majors dels diferents districtes, activitat que continuarà al setembre.

 

> Informació complementària

Banda Municipal de Barcelonacinema d'estiuEl GrecGrec Festival de Barcelona

Tendències

Girona, Temps de Flors creix en el 60è aniversari

19/05/2015
Lletres

Ferran Torrent presenta la novel·la ?Ombres en la nit?

09/08/2012
Música

Cap de setmana a La Mirona

01/06/2010
Tendències

Ricardo Baeza-Yates, director del laboratori de Yahoo! de Barcelona

25/01/2009 5:31''

Sílvia Abril i el Mago Pop donen el tret de  sortida a una temporada teatral extraordinària a la gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ

Redacció.- Aquesta passanit el Teatre Victòria ha acollit una nova edició de la gala “Catalunya aixeca el teló”, organitzada per ADETCA (Associació d’Empreses Productores de Teatre), els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya, la qual ha donat el tret de sortida -de la mà del Mago Pop, Sílvia Abril i […]