Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 1 novembre 2016

Bàlsam i fuga. La creació artística en la institució penitenciària al CaixaForum Barcelona

L'exposició posa en diàleg les creacions efectuades en centres penitenciaris amb peces d’artistes de renom internacionals

Redacció.- Una mostra que ressegueix des de l’emoció els dilemes vitals que es plantegen a la persona quan emprèn un trànsit per una institució penitenciària i, alhora, aprofundeix en la funció que acompleix l’activitat artística en aquesta situació, alleujant l’individu i fent-lo més lliure. A partir d’aquesta premissa, neix aquest projecte expositiu que posa en diàleg les creacions efectuades en centres penitenciaris amb peces d’artistes de renom internacionals que procedeixen de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

Amb Bàlsam i fuga. La creació artística en la institució penitenciària, la seva comissària, Mery Cuesta, convida a fer una passejada per la presó, un viatge en el qual s’aborda, a través del llenguatge creatiu, els dilemes, les sensacions i les respostes que aquesta desperta en la persona, i que acaben donant forma a un interessant observatori de la naturalesa humana en la nostra societat contemporània

L’exposició s’emmarca dins d’Art for Change ”la Caixa”, un programa que té la voluntat de millorar la societat a través de la cultura. La iniciativa vol contribuir al desenvolupament de projectes artístics que impliquin la participació activa de persones en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de donar-los veu, igualtat de condicions i oportunitats, i visibilitat social a través d’un procés creatiu.

L’exposició es podrà visitar a CaixaForum Barcelona fins al 15 de gener de 2017.

Caixaforumexposicio

Escenaris

Es celebren 100 anys de l’Institut del Teatre amb diverses activitats i una exposició

11/07/2013 05:09
Exposicions

Alumnes d’Elisava reinterpreten l’art contemporani català a l’exposició “(re)Visiones”

20/05/2016
Arts

El Museu de la Vida Rural inaugura l’exposició ‘En aquesta alba del vespre’, pintures d’Aurora Valero

28/01/2016
Escenaris

“Artificial Things” la nova producció de la prestigiosa companyia britànica de dansa integrada Stopgap Dance arriba a l’Espai Dansat!

20/10/2015