Edició 3.614 (des del 27/09/2007)
Edició 3.614 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 19 octubre 2012

Assumpta Montellà presenta el llibre “El silenci dels telers”

El silenci dels telers és un retrat de la vida de les dones a les colònies tèxtils de Catalunya

Demà dissabte 20 d’octubre a les 18h a la Torre de l’Amo de la colònia Viladomiu Nou (Gironella) es realitzarà la presentació del llbre “EL SILENCI DELS TELERS” d’Assumpta Montellà organitzada pel Parc Fluvial del Llobregat i l’editorial Ara Llibres.  L’acte comptarà amb la presència i participació de les protagonistes del llibre, dones de diferents generacions que han viscut a les colònies tèxtils en èpoques ben diverses. A més, hi participarà el sr. David Font, alcalde de Puig-Reig; l’historiadora i prologuista Rosa Serra i l’autora Assumpta Montellà. Durant i després de la presentació, tindrà lloc una dramatització amb dues actrius (la minyona i la mestressa) que ens oferiran una mirada enrere en el temps i el rapsode David Espunya recitarà alguns versos. 

El silenci dels telers dóna veu a les dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils de Catalunya. Des de l’inici de la indústria catalana fins als nostres dies, passant per la Guerra Civil i la repressió de la postguerra, els seus testimonis expressen una manera de viure marcada per un ofici ple de condicions precàries. Les treballadores de les fàbriques en són les protagonistes principals, però també hi tenen cabuda les dones dels amos, les criades, les sagristanes, i així, anar sumant mirades femenines que es reunien al voltant d’una colònia tèxtil, d’orígens ben diferents, amb opinions ben diferents.

> Informació complementària

ara llibresassumpta montellàllibres

Música

El baríton Benjamin Appl inaugura la sisena edició del Festival Nits de Clàssica

26/06/2017
Música

Cesc Freixas i Miquel Abras a Valls

22/02/2013

La Generalitat invertirà tres milions d’euros anuals per fomentar la lectura

23/04/2008
Exposicions

El Reial Cercle Artístic de Barcelona organitza una exposició fotogràfica sobre Al-Andalus a l’espai de la Casa degli Italiani

03/10/2015