Edició 4.196 (des del 27/09/2007)
Edició 4.196 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 14 juliol 2017

Assekes torna de nou amb Volar

Redacció.- El grup valencià Assekes naix l’any 2008, tot i que no és fins el 2012 quan enregistren el seu primer EP En poques paraules. Disc que seguia la línia del mestissatge que dominava el panorama de la música del moviment reivindicatiu valencià. Ritmes d’ska, rock alternatiu i música popular eren fàcilment distingibles en temes com Rebels o Mero (amb més de 40k visualitzacions a youtube). Talls que van dur al jove grup a tocar arreu del País Valencià junt als seus referents més directes: Obrint Pas, Aspencat, Orxata, entre d’altres.

Quatre anys després vèia la llum Un nou camí (autoedició 2016) sota la producció de Mark Dasousa. Un disc més madur en la recerca d’un estil més personal però sense fugir dels referents musicals. Mestissatge més madur i conscient on domina el rock en totes les seues variants. Al disc hi col·laboren grups consolidats com els valencians Aspencat, La gossa sordaTardor i els venecians Pharmakos.

Després de més de cinquanta concerts arreu del País Valencià i el principat amb Un nou camí dalt d’escenaris com el Festivern, Feslloch i Aplec dels ports, Assekes torna de nou amb Volar. Aquest nou single enceta la nova etapa creativa dels de La Ribera, trencant completament amb el que havien presentat fins al moment i que barreja noves sonoritats amb guitarres, veus saturades, gran predomini  de sintetizadors i bateries experimentals. Rock i synth-pop acompanyat amb una línia de veu pròxima al rap alternatiu amb influències del Pop internacional.

El senzill compta amb una preproducció realitzada per Tristan Esparza i amb la producció i enregistrament de Mark Dasousa als estudis Atomic Studio. El videoclip de Volar ha estat dirigit i realitzat per Vicent Sanguinelli.Cinema

“La bruja”, la pel·lícula més perturbadora dels darrers anys

13/05/2016
Cinema

Almodóvar i Banderas, junts després de 22 anys a ‘La piel que habito’

02/09/2011 02:05
Música

Carla Conangla i Johaness Gray, guanyadors ex aequo del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018

27/11/2018
Lletres

Josep Campmajó guanyador del Casero amb Olor de Violetes

30/10/2009