Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 23 maig 2011

Art avançat al CCCB

El festival InMotion passa a anomenar-se Conservas però manté la pregunta: per a què serveixen els artistes?

Conservas, després de cinc temporades, es desvincula del festival Grec en aquesta sisena edició de transició del seu festival “d’arts escèniques i visuals aplicades”. Aquest any el festival deixa d?anomenar-se INnMotion però segueix preguntant-se el mateix que a la seva darrera edició: ?Per a què serveixen els artistes? 2?. Aquests canvis són una primera mostra de la nova etapa que obre Conservas per aprofundir en la reflexió sobre la funció de l’art en la transformació de la societat contemporània.

Com sempre, Conservas ofereix un programa que és un recorregut, on es barregen la ironia, la reflexió i la festa. Aquest any es presentarà el curtmetratge ?La simetria? del director de culte Julio Wallovits amb un càsting d’excepció compost per Eduard Fernández i Francesc Garrido; l?espectacle ?Spectacular? de la coneguda companyia anglesa Forced Entertainment i dirigida pel dramaturg mundialment famós Tim Etchell; i un concert del provocador grup barceloní VdAmor.

Conservas

Conservas és un projecte d’agitació cultural a partir de la recerca, producció, difusió i gestió de propostes innovadores en el camp de les arts escèniques i visuals. El treball desenvolupat amb la gestió de la Sala Conservas, la direcció artística del Festival InnMotion i la creació d’espectacles propis amb la Companyia Conservas l’han convertit en un punt de referència europeu en relació amb la nova creació escènica. Neix l’any 1994, quan Simona Levi, principal artífex de Conservas, comença a programar algunes de les propostes més arriscades de la ciutat. L?any 1999 es presenta el primer espectacle de la Companyia Conservas, ?Femina Ex Machina?, premi de la Crítica i Aplaudiment FAD d’aquest mateix any. El 1999 l’èxit de públic a la sala Conservas fa que el Mercat dels Flors de Barcelona encarregui un cicle d’espectacles a Simona Levi. El 2001, i dins del Festival de Barcelona Grec, se celebra la primera edició del Festival InnMotion. La proposta de Conservas aconsegueix convocar a un públic massiu, alhora que la crítica la destaca com una de les apostes més vitals i renovadores del Grec d’aquest any.

Simona Levi

Artista multidisciplinària nascuda a Itàlia i resident a Barcelona des del 1990. Dirigeix el centre d’agitació cultural Conservas. Ha treballat com a actriu amb destacats grups de teatre físic i performance de tota Europa. La seva primera creació, Femina ex Machina (1999), es va convertir en una obra de culte del teatre experimental europeu i va rebre diversos premis, entre ells, el premi especial de la crítica. La seva segona producció, 7 Dust, Non Lavoreremo Mai Show, estrenada al Mercat dels Flors de Barcelona al 2002, va estar de gira per festivals de tota Europa. Des de l’any 2001 dirigeix el festival d’arts escèniques i visuals contemporànies InnMotion, ara anomenat ?Per a què serveixen els artistes?.
Activista destacada dels moviments socials europeus en tema de lliure circulació del coneixement, dret a l’habitatge i a l’ús de l’espai públic, està involucrada en diverses plataformes d’art i acció.

> Informació complementària

artfestival

Tendències

El Portafolio Night, la trobada de creatius publicitaris més gran del món, arriba a Barcelona

05/05/2008
Escenaris

Ésdansa proposa una volta al món amb l’actuació de sis companyies de quatre continents diferents

18/12/2007
Tendències

El Festival Còmic de Figueres tanca la seva edició més espectacular amb un gran èxit de públic

07/04/2015
Música

Lídia Guevara ens acosta el seu primer disc, ‘Memoria de elefante’

30/08/2011 06:34

Es celebra el 10è aniversari de Les Nits del Coro de Sarrià de Ter

Amb les artistes Marina García i Ana Yanini, amb un fragment de “Sed o no sed”, un exercici de clown i teatre gestual

Redacció.- El proper dijous 1 d’octubre a les 21:30 h es celebra una funció especial per commemorar el desè aniversari de l’inici de la programació de cafè teatre a Sarrià de Ter “Les Nits del Coro”. La celebració, prevista per al mes de maig i posposada per les restriccions de la COVID, comptarà amb la […]