Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 9 juliol 2014

Arriba VERBA7

una APP sobre paraules que va més enllà de les combinacions de lletres

Un dels grans fenòmens en el gènere d’Apps verbals ha estat Angry Words/Apalabrados, basada en el joc de l’Scrabble, que explora les possibilitats morfològiques de la llengua.

Ara neix VERBA7, que n’explora les semàntiques a partir de la competència lingüística. L’escriptor Màrius Serra, de bracet amb els creatius gironins estudi Kalimba i els desenvolupadors vallesans Perception, llança el 7/7/14 aquesta nova aplicació en les dues primeres versions lingüístiques: català i castellà. La tercera llengua serà l’anglès i estarà disponible d’aquí a set mesos.

VERBA7 és una competició que planteja 365 reptes verbals cada any, però cada dia a una hora diferent, previ avís. L’App activa un compte enrere quan falten 7 hores, 7 minuts i 7 segons per al llançament del repte.

Cada participant té 7 minuts i 7 segons per respondre’l i obtenir punts. El màxim de punts que es pot aconseguir per repte és de 777: s’obté responent correctament dins dels primers 7 segons. Passats aquests 7 segons d’or en resten 419 per completar el compte enrere. El jugador obté tants punts com segons (entre 419 i 1) resten al rellotge quan resol el repte.

VERBA7 estarà disponible per a IOS (Apple Store) i Android (Google Play) el 7/7/14 i es presenta el 8/7 a les 12 del migdia en pantalla gran. Serà un passi insòlit, probablement la primera vegada que una App es projecti en un cinema, als cinemes Girona de Barcelona (C. Girona, 175). Es projectarà en temps real la fi del primer compte enrere i es revelarà el primer repte, que restarà 7 minuts i 7 segons actiu en pantalla. Després es revisarà com queda el rànquing dels primers participants, Màrius Serra plantejarà més reptes en viu als assistents i se servirà una copa de cava.

L’objectiu de VERBA7 és fer punts de competència lingüística i constatar que la llengua és una font de plaer. El dia 7 de cada mes es tancarà el rànquing de VERBA7, del qual s’extrauran els premiats. A VERBA7 no guanya el número 1 sinó el jugador que ocupa la posició 7. El podi mensual el completen els jugadors que ocupin les posicions 77 i 777.

Cada mes, el jugador que ocupi la posició 7a del rànquing general serà premiat amb un joc de taula verbal. També els que ocupin les posicions 77 i 777 tindran premi. Durant un període inicial d’implantació de 7 mesos els premis seran honorífics. Difondrem el perfil de qui ostenta el lideratge des de la pàgina dels verbívors Facebook.com/Verbaliajocs

> Informació complementària

aplicacióappKalimballetresmàrius serraPerception

Tendències

Cosima Dannoritzer, directora del documental ‘Comprar, llençar, comprar’

01/08/2011 06:36
Tendències

La Fundació Alícia i el Museu d’Història de Barcelona ens acosten la gastronomia de l’Edat Mitjana a Catalunya

05/04/2010 08:25
Tendències

Joan Colomo amb Can Vich, Maika Makovski amb Can Ràfols dels Caus i Toti Soler amb Freixenet, protagonistes de la segona edició del Decanta

09/03/2015
Arts

Cultura nocturna al monestir de Sant Pere de Rodes

25/07/2010

10 artistes contemporanis catalans creen 10 projectes originals i inèdits a partir d’obres d’art i documents emmagatzemats

De 10 museus i arxius de Catalunya que han cridat la seva atenció 

Redacció.- La setmana del 24 d’octubre a l’1 de novembre es presenta “Obres els dipòsits”, un projecte sorgit del fet de convidar a 10 artistes catalans a crear 10 propostes artístiques originals i inèdites a partir de la reinterpretació lliure i personal de les obres i/o documents emmagatzemats als dipòsits de 10 museus i arxius de […]