Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 27 octubre 2016

Arriba la Cinquena Edició de la Mostra de Curtmetratges per la Identitat

"Les ferides, quan s'ignoren, no cicatritzen"

Redacció.- Durant tres dies, art i drets humans tornaran a unir-se en aquesta nova edició de la Mostra, on el robatori de la identitat serà de nou el protagonista temàtic de 21 curtmetratges provinents d’arreu del món. La cita serà als Cinemes Girona de Barcelona a partir del 30 de novembre.

La Índia, Argentina o Sèrbia són alguns dels països d’on procedeixen els 21 curtmetratges a concurs que es podran veure a la Mostra de Curtmetratges per la Identitat d’aquest any. El robatori de la identitat, entesa com la sostracció del dret inalienable de l’individu a ser qui és, torna a ser l’eix de les obres participants, que aborden, des del cinema, temes com el segrest d’infants i la suplantació identitària exercida per règims dictatorials i també els robatoris o segrests identitaris exercits des d’altres àmbits, com el cultural, el sexual, l’ideològic o el territorial.

Des de diferents formats (ficció, documental o animació), l’art audiovisual torna a convertir-se en mitjà de sensibilització, informació, reflexió i denúncia de la Mostra, que novament reivindica la necessitat d’un exercici de consciència, visibilització i també de memòria històrica que, mantenint la idea de que les ferides, quan s’ignoren, no cicatritzen, cerca la dignitat i la justícia per a les víctimes de la repressió identitària.

Organitzada per l’ Associació Crear per la Identitat i la Memòria (ACIM), la V Edició de la Mostra de Curtmetratges per la Identitat serà acollida pels Cinemes Girona de Barcelona des del proper 30 de novembre, fins al 2 de desembre, durant tres jornades que clouran les projeccions amb l’entrega de premis i la projecció d’un documental​, inèdit a Barcelona ​i ​fora de concurs.

ACIM: Art i cultura contra l’oblit

​En estreta relació amb l’associació Abuelas de Plaza de Mayo i dedicada a l’estudi, la sensibilització i la denúncia del robatori d’infants durant règims dictatorials​ mitjançant l’art​, l’ACIM va néixer a Barcelona l’any 200​8. Els seus integrants van ser els responsables de ​l’​organització, entre 2006 i 2008, dels tres cicles del projecte escènic ​”​Teatre per la Identitat Catalunya​”​(guanyadora del Premi Dionisios de la Unesco).​ Des de l’any 2011, organitza la Mostra de Curtmetratges per la Identitat, que experimenta amb cada edició un alt creixement de públic i d’obres participants.Videoclips

La Caterineta per la Mercè

28/06/2010 03:51
Arts

El Museu d’Art Modern de Tarragona exposa obra de l’artista Kribi Heral

08/12/2008
Escenaris

La comèdia Toc Toc, un dels èxits de la temporada passada, torna al Teatre Borràs aquest dimecres

27/08/2013
Cinema

Culpidora “Demonios tus ojos” de Pedro Aguilera, amb Ivana Baquero

12/05/2017 02:12