Edició 3.978 (des del 27/09/2007)
Edició 3.978 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 25 gener 2013

Arrenca el BARNASANTS 2013

BarnaSants inaugura la seva XVIII edició a Vielha amb un concert d’Enric Hernàez i l’aranesa Alidé Sans

BarnaSants arrenca la seva XVIII edició amb un concert especial: He mirat les muntanyes com brillaven, un espectacle inaugural que uneix la música i la poesia, i alhora el cantautor barceloní Enric Hernàez i la jove cantant aranesa Alidé Sans a Vielha (a la Val d’Aran). Ambdós artistes, acompanyats per una banda i amb alguna que altra col·laboració especial, oferiran un recital on posaran música i cant a textos d’una selecció de poetes catalans i occitans que van del S. XII fins l’actualitat: Guillem de Berguedà, Comtessa de Dia, Joan Maragall, Joan Brossa, Àngel Guimerà, Marcela del Pastre, David Castillo, Palau i Fabre…

Damunt de l’escenari el duet Hernàez & Sans (veu i guitarra ell, veu ella) estaran ben acompanyats amb una banda plena de talent formada per a la ocasió: Borja Penalba amb la guitarra i l’acordió, Guille Pérez al baix, Anna Casademunt tocarà la viola de gamba, Rafa Pérez a les percussions, Mercé Serramalera i Cris Fernández acompanyaran a les veus. Tot plegat, amanit a més amb col·laboracions especials, com la participació de la soprano occitana Muriel Batbie-Castells.

Aquesta projecte creatiu, que tindrà lloc avui divendres 25 de gener al Cinèma-teatre de Vielha (21h), que commemora el 800 aniversari de la batalla de Muret, els 700 anys de la Querimònia de l’Aran i els 500 anys dels tractats de lligues i patzeries, és una coproducció amb els festivals occitans Sèm e Serem de Tolosa i l’Estivada de Rodés que ha comptat amb el suport de l’Euregió Pyrennes-Mediterrània, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran i el Conselh Generau d’Aran.

> Informació complementària

alide sansbarnasantsenric hernaezvielha

Cinema

Claude Miller adapta en la seva obra pòstuma la novel·la homònima de François Mauriac, ‘Thérèse D’

20/09/2013
Arts

VI Festival Internacional de Vídeo Art de Barcelona B.A.N.G

13/06/2014
Exposicions

2016, centenari del naixement de Carles Fontserè

08/08/2016
Exposicions

La col·lecció convidada. Estudi Oleguer Junyent al Museu d’Art

23/04/2012