Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 7 abril 2014

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Barcelona l’Encontre CaixaEscena 2014, amb la participació de 120 alumnes

Joves d’una escola de Milà també participen a l’Encontre, fruit d’un acord d’intercanvis escolars entre l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Cariplo

L’Obra Social “la Caixa” ha impulsat aquest cap de setmana l’Encontre CaixaEscena 2014 a Barcelona, el qual ha tingut una implicació ben activa de 118 alumnes de sis instituts catalans, i la visita i participació de 20 joves d’un institut de Milà. Tots ells van arribar el divendres a CaixaForum Barcelona, on se’ls va donar la benvinguda i se’ls va explicar el programa de l’Encontre. Dissabte es van concentrar els tallers teatrals i de manera absolutament pràctica, els membres de la companyia Egos Teatre van proposar els continguts artístics perquè els alumnes els incorporessin al seu muntatge. Al llarg del diumenge, van esdevenir les representacions en què els grups van mostrar un petit fragment dels seus treballs en procés.

Fins al moment, CaixaEscena ha ofert quatre itineraris temàtics a escollir, suggerint que els alumnes juguin a ser qui no són a través d’autors com Shakespeare, Goldoni, Calderón de la Barca o Karl Kraus. Però en aquesta edició, la proposta és que els joves aboquin les seves inquietuds, els seus temes i els seus personatges a l’escenari. Un repte apassionant. Un viatge difícil entre allò que guarden dins seu i el públic. Per això, en els Encontres CaixaEscena 2014 s’assessora sobre la base de les creacions pròpies, siguin textos de nova creació, adaptacions d’un clàssic o musicals.

Tot i així, els encontres són el punt culminant de tot un treball que es va realitzant a l’aula al llarg del curs. CaixaEscena acompanya als professors i educadors durant aquest procés d’activitat teatral mitjançant assessorament presencial, a la vegada que facilita una plataforma online que posa a la seva posició les millors eines per fomentar que el teatre formi part de la vida escolar dels nois i noies.

> Informació complementària

arts escèniquesCaixaEscenaCaixaForum BarcelonaL’Obra Social “la Caixa”

EscenarisMúsicaTendències

El Festival Sons del Món tindrà lloc del 30 de juny al 28 de juliol a Vilabertran i Roses

20/06/2012
Escenaris

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana celebra 40 anys

24/10/2017
Turisme

Maria Rosa Badia, càmera i editora de video: 5è capitol de Catalans a Nova York

23/08/2010 04:55
Lletres

Se celebra la IIIa edició de Jardins de la Poesia

12/12/2012 6:48

Un projecte de la Universitat de Girona recorre la història i el present de 10 barris de la ciutat

Hi han participat 40 alumnes del Grau de Comunicació Cultural

Redacció.- La Universitat de Girona acaba de presentar el projecte “Itinerari pels barris de Girona”, una plataforma digital que permet conèixer la història i el present de 10 barris de la ciutat a través de vuit itineraris. El treball, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, va destinat als gironins i gironines per […]