Edició 4.039 (des del 27/09/2007)
Edició 4.039 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 5 març 2017

Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda proposen a la Beckett un recital únic d’alt voltatge

El Festival de poesia encara la seva segona meitat amb un recital setmanal fins al 20 de març

Redacció.- L’Alcools, festival de poesia en escena ja passa l’equador dels seus recitals i arriba a la seva segona meitat. Dimecres que ve, acollirà un festival únic en què la vilafranquina Anna Gual i el mallorquí Jaume C. Pons Alorda compartiran versos a la Sala de dalt de la Beckett. Ella interpretarà Molsa, L’ésser solar, Símbol 47 i El tubercle. Ell es posarà el barret de Walt Whitman, de qui va traduir Fulles d’herba.

La poesia continuarà el 14 de març amb Martí Sales i Núria Martínez-Vernis, un tàndem explosiu que oferirà també un curs de poesia a la Sala Beckett d’abril a juny. El cicle acaba amb Antònia Vicens, Joan Vigó i Lluís Calvo, els primers noms de 2017 que ha publicat la prestigiosa col·lecció Alabatre (LaBreu Edicions).

Dimarts 7 de març. #GualWhitman. Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda. 20h
Anna Gual és una de les poetes del moment. Amb només 30 anys, ha publicat volums fonamentals com L’ésser solar i Molsa, que han aixecat admiració per allà on han passat. I Jaume C. Pons Alorda és un altre fenomen dels escenaris poètics, capaç de ficar-se a la butxaca els reclusos d’una presó amb la seva poesia eufòrica i desmesurada. A més, Pons Alorda és el responsable d’haver introduït com ningú Walt Whitman dins la tradició poètica catalana gràcies a la seva celebrada versió de Fulles d’herba.

Dimarts 14 de març. Alcohols. Martí Sales i Núria Martínez Vernis. 20h
Els dos poetes uneixen forces per donar vida a un espectacle sobre l’alcohol i la poesia. Martí Sales és traductor, músic i poeta, autor de llibres generacionals com Dies feliços a la presó, Principi d’incertesa o La cremallera, acabat de publicar, i de discos que han marcat una època amb la seva banda Els Surfing Sirles. Núria Martínez Vernis (Barcelona, 1976) és de les poetes més originals i punyents gràcies a obres com Deix on dir o Quantes mentides fan una sola veritat.

Dilluns 20 de març. Alabatrada. Antònia Vicens, Joan Vigó i Lluís Calvo. 20h
Si hi ha una col·lecció que ha marcat fondament els últims anys la vida poètica catalana és Alabatre, de LaBreu Edicions, que curiosament publica sis llibres a l’any en dues tongades de tres llibres. I no hi ha millor manera de tancar el festival Alcools que amb la presentació de la primera Alabatrada del 2017 que conformen, ni més ni menys, que els últims volums d’Antònia Vicens (premi nacional de cultura 2016), Lluís Calvo i Joan Vigó. Una tríada indestructible.Tendències

Xplore Barcelona trenca mites sexuals

18/07/2012 04:05
Cinema

J.A. Bayona dirgeix ‘Lo imposible’, llargmetratge basat en el tsunami que va castigar el sud-est asiàtic el 2004

19/10/2012 02:10
Escenaris

Sara Terraza protagonitzarà una nova actuació del festival Strenes en la prèvia del Girona FC

30/03/2018
Música

BarnaSants celebra els seus 20 anys amb un concert especial al carrer i 15 veus compromeses

12/05/2015