Edició 4.098 (des del 27/09/2007)
Edició 4.098 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 23 octubre 2013

Andrea Motis i Joan Chamorro uneixen el so de la cobla amb altres llenguatges musicals

El concert, dins la programació de Temporada Alta, representa el naixement de The New Catalan Ensemble, en col·laboració amb un actor, Xicu Masó

Onze músics i l’actor Xicu Masó presenten The New Catalan Ensemble (NewCat), una formació que té com objectiu unir el so de la cobla amb l’univers sonor d’altres llenguatges musicals. El seu primer muntatge, que compta amb la coproducció de Temporada Alta 2013, s’estrenarà en la seva versió teatralitzada el proper 26 d’octubre a les 21h a l’Auditori de Girona i comptarà amb un duo infal·lible: Andrea Motis i Joan Chamorro, la veu més sorprenent del nou jazz català i el seu mentor, el veterà saxofonista impulsor de la Sant Andreu Jazz Band. La proposta, que es va pre-estrenar en format concert en el marc del passat Mercat de Música Viva de Vic, presentarà el seu primer CD a l’Auditori de Barcelona el proper 20 de febrer de 2014 i farà gira de manera posterior per diversos municipis.

The New Catalan Ensemble, en aquesta primera aventura, presentarà cançons a partir de textos d’alguns dels poetes catalans més prestigiosos –Joan Margarit, Enric Casasses, Sebastià Alzamora, Joan Vinyoli o Gabriel Ferrater, entre altres– i ens regalarà uns quants clàssics del jazz com no els hem sentit mai. Els reis del deliri no seran els saxos o les trompetes, sinó que viurem la fascinant improvisació del jazz amb el timbre dels instruments solistes de la cobla. Un recital per comprovar que la tenora, el tible i el fiscorn també tenen swing. La direcció escènica de la proposta anirà a càrrec de Jordi Prat.

Andrea Motis i Joan Chamorro, considerats la revelació del jazz català i aliats d’aquesta nova iniciativa, assumeixen el repte d’incorporar el seu talent i creativitat a les múltiples possibilitats expressives que planteja aquest nou conjunt. Motis, una jove artista que canta amb una personalitat que no es veia des de fa molts anys, també toca en aquest “concert teatral” el saxo i la trompeta, instruments que domina gràcies al seu mentor, el músic Joan Chamorro. El treball que desenvolupa aquest veterà del jazz català des de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa, és senzillament sensacional.

 

 

 

 S’endega una campanya per aconseguir la reciprocitat de la TDT en català

01/04/2009
EscenarisMúsica

Un any més el Centre Artesà Tradicionàrius porta a terme la seva gran festa, el XXVI Festival Folk Internacional

15/01/2013
Música

Picasso, Django Reinhardt i Frank Zappa,homenatjats al Festival de Cadaqués

02/06/2010
Escenaris

Garrafó i Fredolic contra Satanàs i Llucifer

28/12/2012