Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 8 abril 2014

Amarillo, del Teatro Línea de Sombra de Mèxic, arriba a la Sala Petita

Reflexionem sobre el concepte de "Frontera", eix temàtic de la temporada 2013/2014 del TNC

Del 10 al 13 d’abril es podrà veure “Amarillo”, una obra de Teatro Línea de Sombra. L’obra tracta sobre un home que surt i ja no se’n sap res. La ciutat d’Amarillo, a Texas, és el destí al qual no va arribar mai. En la distància, una dona reconstrueix el seu cos, la seva identitat, el seu probable recorregut i un discurs imaginat de l’home absent. Aquest home i aquesta dona tenen múltiples rostres, centenars de milers d’identitats que conformen la imatge d’un poble en èxode continu que es va buidant lentament.

Amarillo ens trasllada a la frontera entre Mèxic i els Estats Units, una de les barreres més representatives d’un món globalitzat en què les demarcacions territorials encara separen sovint economies incompatibles i somnis sencers.

Teatro Línea de Sombra, és un projecte cultural creat a Monterrey (Mèxic) l’any 1993. L’any 1994 es va traslladar a Mèxic DF. És un projecte teatral sense finalitat lucrativa. Les seves produccions han estat reconegudes tant a Mèxic, on la companyia és considerada com una de les grans renovadores de l’escena del país, com internacionalment. Aquest espectacle es presenta en el marc de la col·laboració entre el Teatre Nacional de Catalunya i FiraTàrrega.

A part d’aquest espectacle, del 24 al 27 d’abril es podrà veure “Moro com a País” de Dimitris Dimitriadis a la Sala Tallers del TNC i a partir del 15 d’abril hi haurà el Cicle de cinema: Els rics van on volen, els pobres on poden. La frase és de Régis Debray del seu Elogi de la frontera i la Filmoteca l’ha triat com a títol del cicle que ha organitzat per dialogar amb el Teatre Nacional de Catalunya sobre el tema de la frontera, eix articulador d’aquesta temporada 2013-2014.

 

> Informació complementària

Amarillofiratàrregamèxicteatre mèxicTeatro Línea de Sombratnc

Exposicions

Tot el talent català, a l’abast al Palau Robert

21/01/2018
Lletres

Teresa Solana finalista dels Premis Edgar Allan Poe

22/01/2013
Cinema

“La gran estafa americana” amb els irreconeixibles Christian Bale i Bradley Cooper

31/01/2014
Lletres

Xavier Bosch guanya el XXXV Premi Ramon Llull amb “Algú com tu”

09/02/2015

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]