Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 1 març 2018

Alex Ross Perry al Festival Americana

El convidat estrella del Festival de Cinema Independent Nord-Americà, un dels talents emergents de l’indie actual, presentarà la seva última pel·lícula Golden Exits

El Festival de Cinema Independent Nord-Americà celebra cinc edicions amb un convidat de luxe, el cineasta Alex Ross Perry, que presentarà la seva darrera producció, Golden Exits. La pel·lícula, protagonitzada per Emily Browning, Mary-Louise Parker i Chloë Sevigny, entre altres, va formar part de la secció oficial de Sundance i va ser nominada al gran premi del jurat. Amb només cinc títols i trenta-tres anys, el director de Pennsilvania, habitual de festivals com SXSW, Berlín o Locarno, s’ha convertit en un nom de referència dins del nou cinema independent americà.

Golden Exits es podrà veure durant els dies del festival a la secció Americana Tops. Del 2 al 27 de març, la Filmoteca de Catalunya també dedicarà una retrospectiva al director, amb la projecció de Queen of Earth, The Color Wheel, Listen Up Philip i Impolex.

Alex Ross Perry
Aquest director va començar, com Tarantino, treballant en un videoclub a l’East Village de Nova York on, a més d’enamorar-se del cinema, va conèixer Sean Price Williams, director de fotografia de totes les seves pel·lícules. I és que a Ross Perry li agrada tenir un equip fidel i treballar a partir dels guions que ell mateix escriu. Jason Schwartzman o Elisabeth Moss són habituals dels seus films, on també han participat altres actors de prestigi com Emily Browning, Mary-Louise Parker o Jonathan Pryce. Entre les seves influències es compten Philip Roth, Vincent Gallo, Jerry Lewis i Thomas Pynchon.

El debut com a director de Ross Perry va ser l’any 2009, amb 25 anys, amb Impolex, film de pressupost ínfim i d’estrany argument bèl·lic, rodat en 16 mm a partir de la novel·la de Thomas Pynchon Gravity’s Rainbow. L’empremta de Philip Roth és present en el seu següent projecte, The Color Wheel, una comèdia fosca en blanc i negre. Amb Listen Up Philip, de 2014, sobre les angoixes d’un escriptor d’èxit davant de la publicació de la segona novel·la, va obtenir el premi especial del jurat al festival de Locarno. Queen of Earth és la història de dues amigues que es retroben per comprovar els estralls del pas del temps en la seva relació, amb Elisabeth Moss encapçalant el repartiment. El seu darrer film, Golden Exits, estrenat l’any passat a Sundance, se situa al Brooklyn actual, on dues parelles hauran d’afrontar la inestabilitat de les seves relacions davant de l’arribada d’una jove estudiant al barri.

Golden Exits
En Nick (Adam Horovitz) està còmodament instal·lat en un petit pis de Brooklyn, on treballa en un projecte d’arxiu pel seu sogre. Aviat, la jove Naomi (Emily Browning) arriba d’Austràlia per ajudar al Nick durant una temporada. Ella no té coneguts a la ciutat més enllà d’una vague connexió familiar amb en Buddy (Jason Schwartzman), un productor musical que viu al mateix barri. Durant els mesos que conviu amb en Nick, en Buddy i les seves famílies, la Naomi altera el precari equilibri que manté tot el que l’envolta.

> Informació complementària

alex rossAmericanacinema indie

Arts

Els Premis Talent, oberts a nous creadors

19/06/2018
ExposicionsLletres

El Museu Picasso enceta una nova edició del Club de Lectura

07/11/2011 04:57
Tendències

26/07/2018 10:31 Les darreres excavacions a Empúries permeten documentar les primeres construccions i ocupacions de la ciutat grega

27/07/2018
Tendències

La capital del país enceta una nova edició de les festes de la Mercè

23/09/2011 04:55

El SAT! inaugura temporada i es retroba amb el seu públic familiar i de dansa

El proper 3 d'octubre amb l’espectacle Sopa de Pedres, de la companyia Engruna Teatre

Redacció.- El dissabte 3 d’octubre a les 17:30h el SAT! Sant Andreu Teatre celebra la inauguració de la temporada 2020-2021 amb l’espectacle Sopa de Pedres, de la companyia Engruna Teatre, una reflexió per a tots els públics sobre les persones que han de fugir de casa seva i la importància de la cooperació i del […]